Федерер в невероятна форма, сгази и Бердих

Швейцарецът на полуфинал без загубен сет

Федерер в невероятна форма, сгази и Бердих
Роджър Федерер достигна за 14-ти път в кариерата си до полуфиналите на Откритото първенство на Австралия.
 
Швейцарецът победи №19 в схемата Томаш Бердих със 7:6(1), 6:3, 6:4. Двубоят приключи за 2 часа и 18 мин.
 
Така Маестрото продължава битката за защитата на титлата си от миналия сезон без загубен сет. Роджър се стреми към шести трофей в Мелбърн.
 
Бердих имаше прекрасен шанс да спечели първата част, когато проби и сервираше за спечелването му при 5:3, но не се справи и позволи на съперника си не само да изравни резултата, но и да спечели в тайбрека. Федерер се възползва и го разгроми със 7:1.
 
Във втората част играта бе равностойна до 4:3 за швейцареца, но след това той взе подаването на Бердих и поведе с 5:3. Последна наказателна акция в сервис гейма на Федерер и той поведе с 2:0. 
 
В началото на третия сет Бердих се оплака от травма в бедрото и поиска намесата на физиотерапевт. Въпреки това обаче Чехът явно изпитваше дискомфорт и това му пречеше да доиграе мача на първоначалното високо ниво. С нов пробив Маестрото като чели се виждаше вече победител, но Бердих веднага успя да го върне.
 
Въпреки това Федерер взе нов брейк за 4:2 и този път не изпусна предимството си до края на мача. 
 
"Задържах се в мача. Имах късмет. Бях много ядосан на съдията на стола. Той обаче беше прав и всичко е наред. За момент бях разочарован, но съм радостен, че намерих начин да спечеля. Доволен съм да видя и Томаш в толкова добра форма. Радвам се, че се събуждам сутрин без болка.
 
Миналата година беше вълшебна - с титлата тук и на Уимбълдън. Миналогодишния ми мач с Бердих ми даде увереност, че мога да спечеля," заяви Федерер след срещата, цитиран от tennis.bg.
 
В спор за място на финала Маестрото ще се изправи срещу №58 в ранглистата Хьон Чун в петък. Двамата нямат официални мачове помежду си.
 
Марин Чилич и Кайл Едмънд пък ще определят втория финалист. 

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки