Венци Живков: „Титан” ще се разплати с футболистите и персонала, задълженията са много по-малко от тиражираните (+ВИДЕО)

„Решението за Стойчо Младенов - син не е тенденциозно, Шеридън може да напусне още днес”

Венци Живков: „Титан” ще се разплати с футболистите и персонала, задълженията са много по-малко от тиражираните (+ВИДЕО)

Изпълнителният директор на ЦСКА Венцислав Живков определи като позитивна провелата се днес среща между представители на настоящото ръководство и хора от Инициативния комитет „ЦСКА Възраждане", съобщи репортер на Novsport.com.

Той обясни, че вече има конкретно предложение за смяната на властта на „Българска армия” и очаква до седмица всичко да бъде изяснено, като подчерта, че „Титан” ще остане само като акционер в Борисовата градина, но няма да има ръководни постове в новото управление.

Цяла сутрин преговаряхме, всичко между нас е както трябва. Показали сме какви са ни задълженията и делата, така че абсолютно всичко е прозрачно”, заяви Венци Живков. „Г-н Красимир Георгиев остана доволен от срещата. Ние можем да дадем нашия отговор още тази вечер, но вече трябва да питате тях кога ще имат възможност да влязат в клуба.

Не искам да говоря с цифри за задълженията, но са в пъти по-малко от онези 60-80 млн., за които говори Чезари (Лъчезар Николов).

Затова ще помоля хора, които не са грамотни и не знаят за какво става въпрос, да не взимат отношение по тези въпроси, тъй като единствено всяват смут. В ЦСКА абсолютно всичко е прозрачно, всички заплати се знаят и ние няма какво да крием.

Всичко, което имаме, сме го представили на новия Инициативен комитет. Ще помоля обаче хората от този комитет, които не са запознати, да не говорят глупости, понеже казаните неща на вчерашната пресконференция са смехотворни.

Днес Красимир Георгиев бе с целия си екип на „Армията”. Разговаряхме в продължение на два часа. Разбрахме се, вече има официално отправено предложение и мисля, че до седмица нещата ще се случат и всичко ще бъде наред в ЦСКА. Има, разбира се, още някои неща за уточняване, но се надявам всичко да се развият добре за клуба”, каза още Живков, след което коментира и освобождаването на Стойчо Младенов-младши.

„Синът на Стойчо Младенов беше назначен като координатор на отбора. Днес съкратихме длъжността тъй като приехме, че резултатите не отговарят на това, което искаме. На този етап преценихме, че координатор на отбора не ни трябва. Разполагаме с достъчен спортно-технически състав. Това решение в никакъв случай не е тенденциозно! Нищо лично нито към треньора, нито към момчето."

"Разговаряхме и с Шеридън. Той отиде да се консултира със своя мениджър. Към 17 часа ще мога да ви кажа дали е освободен и какво сме се разбрали с него.”, поясни Венци Живков и потвърди, че когато новата власт дойде в ЦСКА, няма да останат хора от настоящото ръководство по горните етажи на управлението.

 

"Има решение за Мишел Платини. Скоро ще го знаете. Решението ще бъде в положителна насока."

 

"Стойчо Младенов има договор с ПФК ЦСКА. Решението дали той остава в отбора го взимат двамата собственици. Аз не искам да взимам отношение по този въпрос. Имам лично мнение, което не желая да споделям."

 

Относно играчите, които трябва да разтрогнат с клуба (Николай Дюлгеров, Коста Янев и Христо Янев), сме се разбрали те да получат по две заплати и да прекратят договорите си по взаимно съгласие. Ние ще им платим заплатите, както и задълженията към персонала. Всички стари задължения ще плаща „Титан”. Надявам се новите собственици да започнат да помагат финансово от следващата седмица, ако се споразумеем. Ремонтът на стадиона обаче ще бъде завършен от новите собственици. Ние продължаваме да работим по лиценза на стадиона. Знаете, трябва да сложим камери, спрямо изискванията на полицията. Трябва да оправим секторите. Седалките са вече тук. Временно спряхме ремонта, защото може би новите собственици ще имат други изисквания”, допълни той.

Очаквайте видео от изказването на Венци Живков!

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки