Защо фамилия Малееви иска да отнеме Гришо от България?

Докога лични интереси на други хора ще спъват златното ни момче в досега му с Родината

Защо фамилия Малееви иска да отнеме Гришо от България?

 

Драмата около (не) участието на Григор Димитров на тенис турнира ATP 250 в София продължава да вълнува спортните фенове. Абсолютно неочаквания анонс от световния №4 за болки в рамото се приема повече от резервирано от страна на запалянковците.

Мнозина изразяват съмнение, че всъщност Гришо не е контузен и има нещо задкулисно, което да го спре от участие пред родна публика. В социалните мрежи дори се разпространява видео, на което се вижда че в последните няколко дни Григор Димитров е тренирал на пълни обороти и по нищо не личи, че има тежка травма на рамото...

Проблемът, обаче е друг. Дори наистина да е контузен, народът вече не му вярва и поставя под съмнение информацията. И виновен за това не е Гришо, а неговите „настойници“ от клана Малееви, начело със зетя Георги Стоименов. Те направиха толкова много през последните години, за да докажат, че се движат само от собствените си интереси, че няма нормален фен на спорта, който да им вярва. И затова сега всичко, което каже Григор, се поставя под съмнение.

В дискусиите вече се набляга и на поредния му анонс, че няма никакво намерение да играе за България в Купа „Дейвис“. „Имам други планове“, обяви Григор на пресконференцията си в „Хилтън“ миналата събота и това също „взриви“ социалните мрежи. Което идва да постави резонният въпрос, всъщност какви функции изпълнява Стоименов? Та Гришо си има достатъчно солидни мениджъри по света, за да разчита на Зетя, ползващ се с достатъчно съмнителна репутация.

Що се отнася до турнира в София, то в тенис средите се разпространява изключително любопитна информация. А тя гласи, че мениджърският екип на Гришо, начело със зета на фамилия Малееви Георги Стоименов е имал договорка с предишните организатори на турнира от турската фирма „Гаранти Коза“. А именно – в София да не бъдат канени топтенисисти, състезанието да е със сравнително по-слаби играчи и Гришо да спечели по-лесно титлата.

Дали това е така едва ли някой ще обяви публично, но е факт, че тази година тенисистите са от далеч по-слаба класа в сравнение с миналата. И това косвено потвърждава пикантния слух...

Още по-интересно е какво ще се случи с парите, дадени „на ръка“ на Григор Димитров за участие от новите организатори от Дубай. Запознати твърдят, че нашето момче и неговите „настойници“ са получили 400 000 долара. Което за седмица игра пред ентусиазираната публика в София е повече от добра цена.

Какво се случва с тези пари? Ще ги връща ли Григор? Ще се опитат ли организаторите спешно да докарат в София играчи от ранга на Дел Потро, Чилич и дори Джокович, ако Гришо окончателно се откаже?

Все въпроси, чиито отговори предстои да научим съвсем скоро. Сега далеч по-интересно е да разберем как кланът Малееви ще „отиграе“ сценария си. Дали Гришо директно ще се откаже. Или ще изиграе един мач и ще се „контузи“? Или разумът ще надделее и той ще зарадва с изявите си цяла България, така както направи преди година.

Впрочем тук е мястото и на неговото семейство. Дали то ще „удари по масата“ и изтръгне от лапите на Малееви своето дете? И няма да позволи на Стоименов и сие да гледат само личния си интерес, докато „моделират“ поведението на Григор...Защото Жорката Зетя и останалите покрай него са доказали безброй много пъти, че изобщо не ги интересува българският тенис...

Ето и поредните мнения в социалните мрежи:

Martin Uzunoff: Според мен ще си участва в крайна сметка . Но е възможно да се откаже след един изигран мач с превантивна цел. Каквото и да направи това си е негово решение и трябва да бъде уважавано.


Pepe: Да има вечно недоволни и импотентни хора но това е положението. Той затова казва Гришо че много са го сравнявали с други тенесисти и какво да прави и как да играе но той си има собствено мнение.


MarlBoro: Федерер, Надал, Вавринка както и много други топ тенисисти участват за своята държава, но тези отбори се състезават на най-високото ниво.

О). Как Григор да се състезава на най-високото ниво, след като вместо да допринася всяка година отборът на БГ да премине в по-горна група, той отказва участие (напълно егоистично и селфиш).

А къде са Българите? В трета дивизия и играят срещу други толкова неизвестни за световният тенис играчи.

О). Нека да допренесе за преминаване в по-горна група, за да могат българите от отбора (вкл. и ГД) да изиграят мачове с/у стойностни тенисисти от други държави.

Та сега помислете, ако Гришо вземе и реши, че ще играе за отбора, до къде ще стигнем? Най-много да си спечели мачовете, но това няма да е достатъчно за отбора да стигне по-напред.

О). Достатъчно е само ГД да спечели 3-те мача в които участва, за да преминем в по-горна група.

    БОНУС: ГД ще е стимул за подрастващите българи в отбора ни, които ще имат възможност да тренират с топ 10 играч.

    Sasho Slavov: Младите тенисисти ще се състезават с/у противници от нисък ранг и едно участие на Григор ще им помогне тренирайки с него да се доближат до това как се работи в Топ 10,но това е негово решение.Има разлика м/у това да наблюдаваш и да се докоснеш до най-добрите. В неговите планове за момента вероятно не влиза възможността да помага на младите.


Lifes 23: Аз лично много бих се радвал Григор да играе за родината ни България. Ъпсурдно е да го защитавате че не го прави. И спирам до тук.

Adalbert Schneider : Григор Димитров няма да участва в София и причината за това не е никаква контузия. Всичко е заради враждата между Георги Стоименов и организаторите на София Опън. Дано да успеят да привлекат в оставащите дни някое друго по-известно име.


MarlBoro: Жалко, че Григор Димитров отново отказва да участва за националния тим на България за купа "Дейвис". Попитан дали през тази година ще бъде част от тима, той отвърна категорично - "Не, имам други цели", след което допълни, че ще даде възможност на други родни тенисисти да се изявят в турнира. Жалко!

Marce: Цялата драма е, че България няма тенис култура т.е. няма традиции и съответно няма фенска база. Същото е в Сърбия, същото е в Турция, същото е в Дубай и т.н. и т.н. Виждате какво е в Австралия и Нова Зеландия - тенис нация, която посещава всякакви турнири и гледа всички тенисисти. Видяхте какво беше в Доха без Надал и други топ състезатели - малко посещение. Видяхте миналата година преди Уимбълдън как на турнирите си ходят англичани пенсионери през седмицата и пълнят трибуните - ей това е тенис трацициа, но за да се възпитава трябват поколения. Грешна е политиката на световния тенис да разчита на големите имена вместо да популряризира самата игра и вместо хората да ходят да гледат тенис, те ходят да се бутат да си вземта автограф от Федерер, Надал и т.н. Помните какво ставаше в Истанбул като участваше Федерер 2015 г. - напълни се кортът, а на останалите мачове - никой. Видяхте миналата година в Акапулко как Джокович изпродаде билетите. Същата работа беше и с турнира в Белград - три години Джоко ходи да пълни трибуните и и после турнирът се провали. Същата работа е и в София - искат да видят Гришо, но не познават останалите тенисисти. Малко сме тези, които си ходим да гледаме тенис и както се вижда България не прави изключения, а по-скоро е в крак с модата.

Христина: Миналата година посещаемостта на турнира беше такава изцяло заради Григор. Ако той се оттегли, залата ще е полупразна, въпреки че като за 250ка в ужасно кофти седмица, участниците никак не са зле според ммен. След пресконференцията на Григор днес, в олх се пръкнаха не 1 и 2 обяви за билети всички дни. Просто нямаме тенис култура, кой ти знае Троицки, Южни, Чунг, Крайновски, Манарино...?

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки