Ивелин Попов издава на Спартак силните страни на ЦСКА (СНИМКИ)

Посъветвах Десподов да слезе от небето на земята и да тренира много, допълни футболистът

Ивелин Попов издава на Спартак силните страни на ЦСКА (СНИМКИ)
Полузащитникът на Спартак (Москва) Ивелин Попов отбеляза, че в състава на ЦСКА, с когото руският тим ще играе приятелски мач утре, са събрани голям брой силни футболисти.
 
Капитанът на България направи това пред сайта на московчани. Попов заяви, че първият лагер на тима в Емирствата е бил по-скоро вработващ, но натоварванията в Испания вече са значително по-големи, като почти всеки ден се тренира по два пъти.
 
„Това обаче е необходимо, защото в следващите ни официални мачове ни очакват силни опоненти и ние трябва да се подготвим възможно най-добре за тях”, заяви българинът, който най-добре познава утрешният съперник на Спартак и за това бе помолен да даде своя коментар за тях. 
 
"ЦСКА е много популярен български отбор. Сега те имат наистина интересни играчи. Колективът е сливане на младостта и опита. Мога да посоча защитниците Станислав Манолев, който е играл за Кубан и Динамо (Москва), както и Николай Бодуров, който бе във Фулъм и Мидтиланд.
 
От останалите не трябва да се подценяват младите Божидар Чорбаджийски (22 години) и полузащитниците Кристиян Малинов (22) и Кирил Десподов (21). Мисля, че тези трима ще играят в България за максимум още един сезон, след което ще бъдат купени от силни чужди клубове”, започна Попов.
 
 
„ЦСКА предпочита атакуващ футбол. Този сезон те отбелязаха най-много голове. В същото време отборът е силно дисциплиниран и много добре се движи без топка. Много от футболистите му получават повиквателни за националния отбор, поне по 5-6 човека. Тези, който споменах преди малко са част от тима”, сподели футболистът на Спартак.
 
Той се върна и назад във времето, когато играеше за Литекс и разкри, че тогава е имал оферти от ЦСКА. 
 
„Когато играех за Литекс, можеше да премина в ЦСКА. Собственикът получи няколко предложения, но отговори, че ще ми позволи да напусна само в чужбина. В резултат на това аз спечелих с Литекс  шампионата, Суперкупата и два пъти купата на България. И едва след това отидох в Турция.
 
По едно време там играх заедно със сегашната звезда на ЦСКА  Кирил Десподов, но аз за първия отбор, а той за юношите. Дори тогава беше ясно, че Кирил е много талантлив футболист. Съветът, който му дадох, беше да слезе от небето на земята и да тренира много. Талантът във футбола не е гаранция за успех. За правото да се нарече добър играч, трябва да се труди всеки ден", заяви Ивелин Попов. 
 
 
Относно легионерите в армейския клуб, Ивелин също не спести похвали.
 
„Те имат няколко играчи на високо ниво, но най-голямата сензация този сезон е бразилецът Фернандо Каранга. Той дойде в отбора преди година и вече е голмайстор в България със 17 гола в 18 мача. Непрекъснато се говори, че от него се интересува един или друг силен европейски клуб. Между другото, по време на церемонията по награждаването на Футболист на годината в България, Каранга получи награда за Най-добър легионер”, допълни Попов.

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки