Влади Зографски отпътува за ПьонгЧанг, словенският му треньор отбелязва прогрес в последните месеци

Скачаът ни замина за втората си олимпиада

Влади Зографски отпътува за ПьонгЧанг, словенският му треньор отбелязва прогрес в последните месеци

 Тази вечер с полет през Истанбул за ПьонгЧанг замина още един български олимпиец, съобщава www.bgolympic.org. Ски-скачачът Владимир Зографски и неговия треньор Матиаш Зупан отпътуваха спокойни с нагласата, че ще бъдат първите, които ще дадат тон за представянето на нашите в олимпийската столица. Квалификационните скокове на малката шанца са насрочени за четвъртък, ден преди официалното Откриване на Игрите.

Това ще е втора олимпиада за Зографски и първа с новия му треньор. Двамата започнаха съвместна работа от средата на миналата година и според мнението на специалистите във федерацията партньорството им засега върви успешно.

„Чувствам се спокоен. Целта им е да подобря класирането си от миналата Олимпиада в Сочи. Вече съм с повече натрупан опит, а и сякаш сега връз раменете ми няма онези свръх очаквания от преди 4 години. Искам да направя едно достойно представяне. От сезона не съм много доволен, защото съм способен на повече. Тествахме и променихме много неща, екипировка и сега сме готови за един добър резултат в ПьонгЧанг. Шанцата там ми е позната, скачал съм на нея,“ каза Зографски преди отпътуването си.

„Влади записва прогрес с всеки изминал ден. В тренировките има скокове сред първите 20-30, остава сега да потвърди този напредък на Игрите. Искам да е ясно, че тази Олимпиада е просто един етап в развитието на Зографски. Той много млад, тепърва има да израства и да подобрява резултатите си. Вярвам, че в него има огромен потенциал,“ заяви преди заминаването наставникът Матиаш Зупан. От 1 юни миналата година Зографски работи с новия си треньор, който е сребърен медалист в отборния ски скок от Олимпиадата в Калгари 1988.

В понеделник вечер за ПьонгЧанг заминава още една група български олимпийци. Всички от ски-бягането с техните треньори ще бъдат точно в 19.00 ч. на Аерогара София Терминал 2, преди да отпътуват с полет през Истанбул за Сеул.

30 години затвор за бивш президент на олимпийския комитет на Бразилия

Карлос Артур Нузман купувал гласове в полза на кандидатурата на Рио де Жанейро през 2016 година

Путин ще присъства на олимпиадата в Пекин

Президентът на Русия е добър приятел с китайския лидер Си Цзинпин

МОК ще разследва тежък инцидент от улея за спускането със шейни на Пекин 2022

Съоражението ще се използва по време не зимната олимпиада тази година

Олимпийският огън пристигна в Китай

Президентът на МОК Томас Бах отрече спекулациите за евентуален бойкот

Голямо напрежение в Китай преди зимната олимпиада

Натискът от коронавируса върху организаторите е голям

Олимпиадата в Пекин също ще е без зрители

Игрите ще се проведат от 4 до 20 февруари

Спортът по телевизията днес

Вижте днешната програма

Спортът по телевизията днес

Вижте днешната програма

Спортът по телевизията днес

Вижте днешната програма

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки