Треньорът на американските гимнастички хвърли оставка

Причината за напускането му е скандалът с бившия лекар на тима

Треньорът на американските гимнастички хвърли оставка

Треньорът на женския национален отбор на САЩ по спорна гимнастика Валерий Люкин напусна поста след скандала с бившия лекар на отбора Лари Насар, предава ТАСС. 

 

Вчера бившият лекар на американския национален отбор по гимнастика Лари Насар получи допълнителни 125 години затвор, след като съдът в Мичиган го призна за виновен по обвинение в сексуално посегателство. Това е третата присъда за 54-годишния лекар, който получи още 235 години заради детска порнография и други обвинения. 
 
Насар трябва да излежи поне 40 години от последната си присъда, за да може да подаде молба за освобождаване. Лекарят призна, че е извършил сексуални посегателства срещу 11 жени. 
 
"Основната причина за моята оставка е скандалът с бившия лекар. Сега всички търсят виновника, а аз нямам никакво отношение към това", заяви Люкин. 
 
Двукратният олимпийски шампион от 1988 година с бившия СССР емигрира в САЩ след разпадането на Съветския съюз. Там той основа своя
гимнастическа академия. След края на олимпийските игри в Рио 2016 Люкин зае поста старши треньор (координатор) на женския отбор на САЩ.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки