Алберт Попов не завърши в слалома на световното

Камен Златков в битка за медалите

Алберт Попов не завърши в слалома на световното
Бронзовият медалист в гигантския слалом на световното първенство по ски алпийски дисциплини за юноши и девойки в Давос (Швейцария) Алберт Попов за съжаление ще остане само с това отличие в шампионата.
 
Най-добрият ни състезател отпадна в първия манш на днешния слалом. Алберт стартира с номер 11 в днешната надпревара, но направи грешка по трасето и не успя да завърши.
 
Първият манш на слалома продължава, като до момента на челна позиция е друг наш скиор – Камен Златков, който е на временното второ място, на 1.81 сек. от водача до момента Клемент Ноел (Франция).
 
Попов обаче сподели, че е изключително доволен от вчерашното си 3-о място в гигантския слалом.
 
"Беше тежко, много трудно състезание и много напрежение, мисля че можех и още, но на такива форуми винаги е трудно да покажеш максимума. Супер доволен съм, че успях да взема медал, защото толкова пъти бях близо до него и все не успявах. Мисля че първите трима си направихме едно страхотно състезание с интрига до края", заяви Попов от Давос.
 
За Алберт това е най-големият успех от шампионати на планетата за неговата възраст. Преди година той бе 5-и на гигантски от шампионата на планетата в Оре, седми на комбинация и осми на слалом. 
 
От Швейцария Златков и Попов ще се отправят за ПьонгЧанг, където ще стартират в алпийските дисциплини.

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки