Марица гони първи успех в групата си от Шампионската лига

“Имаме три мача, в които трябва да покажем своето истинско лице", посочи Иван Петков

Марица гони първи успех в групата си от Шампионската лига

 Марица (Пловдив) продължава да търси първата си победа в груповата фаза на волейболната Шампионска лига.

Утре, 8 февруари, Жълто-сините ще изиграят четвъртия си мач в Група С от най-престижното клубно състезание. Шампионките на България посрещат шампионките на Полша от Хемик (Полице) от 18:30 б.в. в зала Колодрума.

 
Двата тима се срещнаха в Полша в двубой от третия кръг преди две седмици. Тогава, с мощната подкрепа от страна на местната публика, Хемик победи Марица с 3:0, записвайки втория си успех в групата.
 
Както е известно, в периода между двата мача пловдивският клуб картотекира 17-годишната девическа националка Александра Миланова, която вече дебютира с отбора в среща от българското първенство. Дали младият талант ще направи и своя дебют в Шампионската лига още тази седмица остава да се разбере утре. Почти сигурно е обаче, че тя ще попадне в групата от 14 избранички на старши-треньора Иван Петков за двубоя. Хемик пък има само 12 волейболистки, картотекирани за евротурнирите, което предполага, че изненади в състава им не би трябвало да се очакват.
 
Докато Марица продължава да е непобеден лидер в Националната волейболна лига на България, Хемик също успя да излезе начело в полското първенство с две победи, изковани след срещата с Марица в Кошалин. Полските шампионки победиха Трефл Проксима (Краков) с 3:1 (25:19, 25:14, 26:28, 25:21) като домакини и Полски Цукьер Мушинянка (Мушина) с 3:1 (21:25, 25:14, 25:13, 25:16) като гости, натрупаха 15 победи и 42 точки от 16 мача и изпревариха доскорошния водач в таблицата ЛКС Комерскон (Лодз).
 
“Подготвени сме да покажем добра игра и, ако имаме късмет да се справим по-добре във важните моменти, мисля, че можем да се поздравим с успех, който не би трябвало да се възприема като изненада”, заяви пред медиите Иван Петков в навечерието на срещата с Хемик.

“Имаме три мача, в които ние трябва да покажем своето истинско лице, да радваме хората, които ни гледат, и да поставим основите за това, което ни предстои догодина. Опитът, който придобиваме в тези мачове, е безценен.”
Драма! Националките до 18 години паднаха от Испания

Мачът е подготовка за европейска квалификация

Българин след лекторите на уебинарна серия на CEV

Вижте подробности

Нефтохимик 2010 се класира за 1/2-финалите във волейболното първенство

Шампионите надвиха с 3:1 Берое

Любо Ганев: Целта за националния отбор е Ел Ей 2028

"Всеки гейм е важен", заяви президентът на БФВ

Волейболисти представят гордостите на Левски

Вижте подробности

Волейболът прие бюджета си за 2024 г.

Вижте подробности

ЦСКА е първият полуфиналист във волейболното първенство

"Червените" чакат победителя от Дея спорт и Черно море

Черно море се спаси от елиминация в НВЛ

Варненци ще играят решителен трети плейоф с Дея спорт

ОФИЦИАЛНО: Италия е последният домакин на Евро 2026

България, Румъния и Финалндия са останалите страни, които ще приемат шампионата

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки