Чичерова и Зарипова признаха санкциите за допинг на IAAF

Руските атлетки подписаха решението

Чичерова и Зарипова признаха санкциите за допинг на IAAF

Руските лекоатлетики Анна Чичерова и Юлия Зарипова признаха санкциите на Международната асоциация на атлетическите федерации (IAAF) за нарушаване на антидопинговите правила, съобщава ТАСС. Наказанията си за допинг приеха още четирима ски състезатели - Кирил Сухарев, Михаил Рижов, Татяна Андрианова и Евгений Борисов. 

Лекоатлетките подписаха формуляр, с който признават вината си за нарушаване на антидопинговите правила. Признанията им са ратифицирани от дисциплинарния комитет на руската антидопингова агенция (РУСАДА).

Чичерова беше дисквалифицирана за две години, от началото на юли 2016-а, след повторна проверка на допинг пробата й от Олимпийските игри в Пекин 2008. Пробата на рускинята даде положителен резултат за забраненото вещество туринабол. МОК лиши Чичерова от спечеления бронзов медал в скока на височина на Олимпийските игри в Пекин. Рускинята оспорва наказанието пред Спортния арбитражен съд (КАС), който обаче отхвърли жалбата й.

Наказанието на Чичерова изтича на 30 юни 2018 година. Всички нейни резултати от 24 август 20018 до 23 август 2010 година са анулирани. Тя е олимпийска шампионка от Лондон 2012 и световна шампионка година по-рано.

Зарипова беше дисквалифицирана за четири години от 4 октомври 2016 година след повторна проверка на пробата й от Лондон 2012. Тя също е уличена в употреба на туринабол. Преди това РУСАДА наказа лекоатлетката за 2.5 години от 25 юли 2013. По този начин тя ще може да се върне на пистата на 3 април 2018 година. Рускинята беше лишена от златния медал на 3000 метра с препятствия от Игрите в Лондон 2012. 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки