Асен Николов: Агресията в защита беше козът ни

Бяхме слаби, мъката е вече 3-4 месеца, заяви Любомир Минчев

Асен Николов: Агресията в защита беше козът ни
Треньорът на Акедемик Бултекс 99 Асен Николов остана воволен от разгрома, който записаха баскетболистите му над гостите от Берое с 85:53 снощи.
 
Академик Бултекс 99 изигра страхотен мач, особено в защита, и затвърди позицията си в Топ 4 в класирането. 
 
"Съдейки по резултата победата изглежда лека, но на момчетата не им беше леко с тази агресивна защита, която играха. Добре е, че успяхме да задържим тази агресия до края на самата среща. Победата ни дава самочувствие преди мачовете с Рилски спортист за Купата.
 
Точно такава защита искам да виждам, работим я от началото на сезона, но това не бе най-силния ни мач, тъй като имахме пропуски и грешни решения в атака. Иначе стояхме стабилно, имахме добър таймиг и спейсинг на постепенно нападение. Там обаче имаме резерви. Тепърва ще мислим за Рилски спортист", заяви Асен Николов. 
 
Новото попълнение на пловдивчани Александър Груев пък допълни, че с такава игра, тимът му е бил много труден за пазене. 
 
"Сами си направихме мача лесен с агресивната ни защита. Оттам дойде слабия им процент в стрелбата и контраатаките ни, от които спечелихме лесни точки. Движихме топката през цялото време, а когато играем така отборът ни е доста труден за пазене, тъй като опасността идва отвсякъде.
 
Тук се чувствам супер, атмосферата е идеална, имаме много хубав отбор, който може да постигне много, публиката е жестока. Имахме разговори с ръководството още преди сезона, но тогава избрах да продължа кариерата си в чужбина. Отборът ми изпадна във финансова криза, прибрах се и поддържах форма с Атлетик.
 
 
След напускането на Шакир Смит Асен Николов ми се обади и бързо се разбрахме. Амбициите ми са големи. Най-важното е да сме здрави, да работим упорито, трябва ни и малко късмет и можем да постигнем много."
 
Наставникът на Берое Любомир Минчев пък бе изключително разочарован от играта на някои от своите баскетболисти, от които е очаквал много повече.
 
"След такава загуба не ми остава нищо друго, освен да поздравя противника. Противникът игра доста по-добре от нас, ние нищо не играхме – и в защита и най-вече в нападение. Мъката вече е 3-4 месеца. В последната седмица водихме нормален и добър тренировъчен процес, но обикновено след такъв цикъл първия мач не е на ниво.
 
За съжаление, сега идва пауза в шампионата и това ще ни попречи, но това важи за всички отбори. Играчи, на които разчитаме много, играха доста слабо, но ще го преглътнем", заяви Минчев.

 

Олимпиакос и Фенербахче поведоха в четвъртфиналните плейофи на Евролигата

Вижте подробности

ДРАМА! Берое пак с титлата при жените

Деана Стояновска заби 19 точки

Далас изравни серията с Клипърс след победа с три точки

Пейсърс отнесе Бъкс с 125:108

ОБЗОР: Спартак, Рилецо и Левски завършиха с победи редовния сезон в НБЛ

Вижте четвъртфиналните двойки и крайното класиране

Академик (Пловдив) завърши с категорична победа сезона в НБЛ

След 125:92 над Берое

ОБЗОР: Денвър обрърна ЛА Лейкърс в плейофите на НБА

Вижте подробности

Везенков: Беше странен сезон

Вижте какво каза българинът в НБА

Сибиу и Павлин Иванов отпаднаха от баскетболното първенство на Румъния

Вижте подробности

ЦСКА надви Черно море с невероятен спектакъл с 204 точки (ВИДЕО)

Двата отбора играха за честта си и направиха страхотно шоу за феновете

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки