Един луд ден за олимпийския шампион в биатлона

Пайфер едва не си счупил врата преди спринта

Един луд ден за олимпийския шампион в биатлона
Изненадващият шампион в надпреварата по биатлон от олимпийската програма при мъжете в ПьонгЧанг Арнд Пайфер разкри, че денят му никак не предвещавал големия успех, който постигна.
 
Дори напротив – цялата сутрин преди надпреварата нещата му вървели наопаки. Германецът триумфира на 10 км днес, докато големите фаворити Йоханс Тингес Бьо и Мартен Фуркад се провалиха.
 
Денят на Пайфер започнал неудачно, след като загубил ключа си от стаята, в която се съхранявала пушката му. Това обаче не било всичко – малко по-късно той едва не си счупил врата, след като паднал по стълбите от вакскабината.
 
„Сутринта реших да потичам малко и след това да отида на стрелбището. Чак когато стигнах на стадиона обаче разбрах, че съм загубил ключа от стаята с пушките.
 
Тогава си помислих: „Какво пък, денят ми започва чудесно”. Това обаче не беше всичко. През деня успях да се пребия на стълбите на вакскабината. Ударих си лакътя, който все още ме боли. Така че денят ми тръгна просто великолепно”, разказа биатлонистът на пресконференцията след триумфа си.
 
Пайфер допълни, че победата му днес е била голяма изненада за него самия. 
 
„До последно не можах да разбера как точно спечелих. Мартен и Йоханес доминираха през целия сезон до момента, както в бягането, така и в стрелбата. За това не мислех, че мога да се окажа пред тях. Но понякога така се случва на олимпиада и крайният резултат е много изненадващ”, допълни шампионът.

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки