Левски Лукойл дръпна с 11 точки на Балкан за Купата (СНИМКИ)

Наско Сираков и Делио Роси носят късмет на "сините"

Левски Лукойл дръпна с 11 точки на Балкан за Купата (СНИМКИ)

Левски Лукойл победи със 73:62 Балкан в първи полуфинал за Купата на България, играв в з. "Универсиада". Домакините бяха подкрепяни от трибуните от футболния тим на "сините" водел лично от треньора Делио Роси. В залата се появи и легендарния голмайстор Наско Сираков. Той изгледа двубоя в копманията на Вальо Златев и президента на клуба Тодор Стойков.

 

Реваншът е в събота в Ботевград.
 
Първата четвърт беше прекъсвана на два пъти, след като таблата в залата за пореден път дадоха на късо. Левски бе догонващ почти през цялото време и началните 10 минути приключиха при резултат 8:13.
 
 
Във втория период "сините" бързо обърнаха развоя на събитията. Ситуацията леко се изнерви след двойно техническо на Асен Великов и Джордан Калахан. Великов и Божидар Аврамов помогнаха на тима си за серия от 10:0, който им донесе 10 точки аванс на почивката.
 
Силни финални минути за ботевградчани в третия период им позволи да скъсят дистанцията до шест точки, за да върнат интригата преди последната четвърт - 51:45.
 
"Зелените" се доближиха до само три точки в началото на последната част, но оттам всичко тръгна по план за Левски Лукойл. Серия от 12:0 направи разликата вече много сериозна за домакините, с оставащи 4.30 минути на таблото. В самия край Балкан успя да намали изоставането си но 62:73.
 
 
Така баскетболистите на Небойша Видич ще трябва да спечелят с 11 и повече точки, за да се класират на фитала.
 
Христо Николов завърши с 19 точки и 8 борби за успеха на "сините", 17 добави Божидар Аврамов, 13 Станимир Маринов, а Кийт Клентън приключи с 12 точки и 13 борби.
 
Христо Захариев реализира 16 за Балкан, Венцислав Петков добави 16, а Дейвид Хоутън отбеляза 10.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки