Без блясък Гришо удари Крайнович в Ротердам

Българинът срещу Андрей Рубльов в спор за полуфинала

Без блясък Гришо удари Крайнович в Ротердам
Григор Димитров записа втората си победа на турнира от сериите АТР 500 в Ротердам.
 
Двубоят няма да се запомни с кой знае колко интересни разигравания, а българинът не показа много от класата си, но с постоянство стигна до успеха над Филип Крайнович (Сърбия) след 7:6(4), 7:5.
 
Определено първата част беше равностойна като сърбинът дори имаше лек превес в някои гаймове при сервиса на хасковлията.
 
Първата опасност за Димитров дойде в 5-ия гейм, когато Крайнович поведе с 40:15 в подаването му. Хасковлията успя да изравни резултата за 40:40, но въпреки това съперникът му на два пъти получи шанс да пробие – за щастие неуспешно. След няколко критични момента Гришо все пак си взе частта за 3:2.
 
Още в следващия му сервис гейм обаче той допусна ситуацията да се повтори и от 40:15 хасковлията позволи на Крайнович да изравни за 40:40 след двойна грешка. В крайна сметка Димитров успя да си вземе сервис гейма при втория шанс и да поведе с 5:4.
 
От тук до края на сета играта беше равностойна и се стигна до тайбрек. Той също вървеше точка за точка до 5:4, когато световният №38 се пропука и даде двете си подавания на българина, който поведе с 6:4. На свой сервис и с голямо предимство Григор игра със самочувствие и затвори тази част веднага със 7:4. 
 
 
Във втория сет Крайнович все още не си беше върнал самообладанието и изпита трудности да вземе подаващия си сервис гейм, но се справи. Сетът продължи да върви гейм за гейм без особена интрига, но двамата тенисисти все пак предложиха някои интересни моменти на публиката.
 
И когато изглеждаше, че и тази част ще влезе в тайбрек, сърбинът не издържа на напрежението. В 11-ия гейм той позволи на Димитров да поведе с 40:0 и въпреки че спаси 2 възможности за брейк на съперника си, Филип все пак капитулира при третата и гейма бе за хасковлията – пробив за 6:5. На свой сервис Григор не позволи изненада и след 1 час и 46 мин. триумфира в мача.
 
Следващият му съперник в Ротердам пък ще е руснакът Андрей Рубльов. Той е №34 в света, а до момента двамата сса изиграли само 2 срещи един срещу друг. Резултатът е равен – 1:1. За да стигне до ¼-финалите Рубльов победи трудно Дамир Джумхур с 6:4, 7:6(4).
 

 

Шиникова стартира с победа на турнир по тенис в Тунис

Глушкова отпадна след две победи в квалификациите

Гришо започва в Мадрид срещу чех

18-годишният Якуб Меншик победи Яник Ханфман с 6:4, 7:6 (3)

Надал отнесе тийнейджър на старта в Мадрид (ВИДЕО)

Испанецът ще се изправи срещу Алекс де Минор във втория кръг

Две българки се класираха за четвъртфиналите в Анталия

Стаматова стигна и до полуфинал на двойки

Григор коментира емблематична победа над Джокович

Вижте какво каза българинът

Български успехи на тенис турнир в Скопие

Вижте подробности

Надал не знае дали ще играе на "Ролан Гарос"

"Ще участвам, само ако усещам, че мога да постигна нещо значимо"

Стаматова с успехи на сингъл и на двойки в Анталия

Вчера успех на сингъл постигна и Росица Денчева

Жалко: Вики Томова отпадна драматично в Мадрид

Най-добрата българска тенисистка загуби след обрат със 7:5, 5:7, 4:6 от китайка

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки