Спартак (Москва) загуби домакинството си на Атлетик Билбао (ВИДЕО)

Вече без Ивелин Попов, който бе пратен под наем в Рубин, "червено-белите" допуснаха много грешки в защита

Спартак (Москва) загуби домакинството си на Атлетик Билбао (ВИДЕО)

 Шампионът на Русия Спартак (Москва) загуби с 1:3 домакинството си на Атлетик Билбао от 1/16-финалите на Лига Европа и до голяма степен се прости с надеждите си да направи пробив в турнира. Вече без Ивелин Попов, който бе пратен под наем в Рубин, "червено-белите" допуснаха много грешки в защита, които баските използваха.

 
За спартаковци това бе първи официален мач през годината и за всички фенове на тима бе ясно, че той не е в оптимална форма.
 
Същото обаче се отнася и за Атлетик, който не спечели нито един от последните си 5 двубоя в испанското първенство, а освен това се раздели с най-добрия си защитник Аймерик Лапорт.
 
Наставникът на домакините Масимо Карера остави на пейката новото попълнение Софиан Хани, а сред титулярите започна лекувалият дълго време контузия Роман Зобнин. Луис Адриано действаше на върха на атаката, Куинси Промес и Лоренсо Мелгарехо нападаха по фланговете, а Денис Глушаков и Фернандо бяха двамата халфове с по-дефанзивни функции.
 
Наставникът на Атлетик Хосе Сиганда също заложи на 4-2-3-1, с Ариц Адурис в предни позиции и Маркел Сусаета, Раул Гарсия и Иняки Уилиямс зад него.
 
В груповата фаза на Шампионската лига Спартак разгроми друг испански тим - Севиля, с 5:1, но никой не си правеше илюзии, че днес може да се случи същото. Руснаците бяха по-активни в началото, но Атлетик се защитаваше добре. На два пъти защитници на баските блокираха удари на Глушаков и Промес. В 16-ата минута Глушаков опита специалитета си - силен изстрел от далечна дистанция, но Яго Ерерин спаси. 
 
Спартак привидно контролираше мача, но гостите поведоха при първата си опасна атака. Това стана в 22-ата минута, когато Раул Гарсия подаде на Адурис, ветеранът се промъкна между Иля Кутеов и Сердар Тасчъ, а после хладнокръвно финтира Артьом Ребров и от малък ъгъл пусна топката във вратата.
И след гола домакините продължиха да са тимът, който повече атакува. Промес често се връщаше в средата на терена и действаше в ролята на "десетка". В 32-ата минута късметът обърна гръб на руския шампион, след като Глушаков уцели гредата. 
 
Ситуацията стана още по-тежка за домакините в 39-ата минута. Адурис отново демонстрира головия си нюх и отблизо бе точен за 0:2. Малко преди почивката Дмитрий Комбаров центрира опасно, а Глушаков с глава стреля в аут. В добавеното време на първата част лошо излизане на Ребров опразни вратата и Рико вкара трети гол за Атлетик, въпреки отчаяния опит на Кутепов да изчисти.
 
Спартак върна едно попадение в 60-ата минута благодарение на Луис Адриано. Бразилецът се възползва от комбинация между Андрей Ешченко и Глушаков, след което спокойно стреля под гредата. Малко по-късно резервата Зе Луиш можеше да върне интригата, но шутира прекалено слабо и Ерерин с лекота улови.
 
Четвърт час преди края Софиан Хани дебютира за Спартак, заменяйки Глушаков. Домакините изчерпаха физическите си сили и вече беше ясно, че Атлетик ще спечели. 
Анчелоти приветства решението на Шави

„Струва ми се правилно, той върши добра работа и познава добре Барселона“

Карагър съветва Ливърпул да помисли за Нунес

Вижте подробности

Рио Фърдинанд каза от какво зависи бъдещето на Тен Хаг

Вижте какво заяви легендата на Манчестър Юнайтед

Президентът на ПСЖ отново скочи срещу Суперлигата

"Попитах президента на Барселона кога ще се откажат от тази глупава идея"

Шави: За 3 минути се разбрахме да остана

Вижте какво заяви треньорът на Барселона

Пеп: Де Дзерби върши изключителна работа в Брайтън

"Те имаха доста проблеми и важни футболисти бяха продадени"

Потвърдено: Рангник с оферта от Байерн

Вижте какво разкри спортният директор на Австрийската футболна федерация

Капитанът на Ливърпул отписа титлата

Вижте какво каза Върджил ван Дайк

Критиките са част от ежедневието в Манчестър Юнайтед

Думи на Бруно Фернандеш

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки