ЦСКА ще разбива бетона на Верея

Двама от новите титуляри за армейците, Верея точи секирата на трети топ отбор

ЦСКА ще разбива бетона на Верея
ЦСКА подновява похода си към шампионската титла днес от 15:00 часа срещу 6-ия в елита Верея на стадион "Трейс Арена" в Стара Загора.
 
Червените проведоха добра селекция и подготовка, а в първите 5 пролетни кръга са задължени да спечелят максимума. След това идват сблъсъците с Левски за Купата и в последния двубой от редовния сезон. Днес ЦСКА ще срещне бетона на Верея, но ще трябва да се бори и срещу силната серия на съперника у дома. Заралии биха този сезон на свой терен Левски и Лудогорец и само армейците останаха като потенциална жертва от Топ 3.
 
ЦСКА замина за Стара Загора вчера следобед с три от новите си попълнения - Жеферсон, Алберг и Бланко, като първите двама ще са титуляри, а колумбиецът ще остане резерва. В групата, както в няколко есенни срещи попадна и 17-годишният Валентин Антов. Червените са без наказания Малинов, контузения Пинто и подписалите по-рано през тази седмица крила Укра Монтейро и Едвин Джеси.
 
Стамен Белчев няма колебания около стартовите 11 за първия пролетен кръг. На вратата титулярното си място засега запазва Черниаускас, но при нови груби грешки в официалните срещи се очаква Китанов да получи шанс за изява. Десен бек почти сигурно ще е Манолев, докато в центъра на защитата ще действат Бодуров и Чорбаджийски. Юношата на ЦСКА поне временно ще си върне мястото сред титулярите за сметка на Барт. И от него зависи дали ще може да го задържи.
 
По време на подготовката французинът първо изкара вирус, а след това имаше болки в костица на крака и пропусна съществена част от заниманията. Барт обаче бързо влиза във форма и в рамките на 2-3 кръга по всяка вероятност отново ще попадне сред титулярите. Засега Чорбаджийски е изборът, като той показа и нелоши изяви в повечето от проверките. Като ляв бек ще стартира едно от зимните попълнения Жеферсон. Бразилецът все още не се намира в оптимална физическа форма, но няма солидна конкуренция на поста.
 
Двойка халфове в средата на терена, при отсъствието на Малинов, ще са Лое и Тиаго. Португалецът ще е натоварен с разиграващи функции, като активно ще търси с извеждащи подавания крилата и Каранга. Лое пък ще е с изцяло дефанзивна роля. На "Армията" са доста доволни от физическата форма на камерунеца, като той е сред състезателите в най-добра кондиция.
 
По двата фланга на атаката ще стартират Десподов и Енрике, които бяха неизменни титуляри в контролите. Червените имат някои съображения около здравословното състояние на Десподов, който на моменти изпитва болки в адукторите, но се надяват това да не попречи на изявите му.
 
Зад нападателя Каранга пък ще действа друг от новите - Алберг. 27-годишният плеймейкър участва в най-много голове в контролите (5) и загатва, че ще е с ключова роля в отбора през пролетта. Холандецът обаче още не е във върхова форма. Той е бил инструктиран и да не губи енергия в разправии. Алберг на моменти показваше излишна нервност в контролите на тима, а от играта му в защита има доста какво да се желае.
 
В ЦСКА са настроени да действат срещу прибран дълбоко в своята половина опонент. Освен на комбинативен футбол червените ще разчитат много и на статични положения, за които разполагат с добри изпълнители като Алберг, Тиаго и Десподов.
 
В лагера на Верея има само един кадрови проблем - крилото Антон Огнянов е аут за мача заради вирус. В строя вече са пропусналите част от подготовката ветерани Георги Андонов и Хюсеин Сюлеймани. Андонов по всяка вероятност ще е и титуляр. Карето в защита ще се състои от Здравко Илиев отдясно, Веселин Минев отляво, Иво Иванов и Илия Мунин в средата. Заралии ще разчитат много на опита на Минев и на Иво Иванов, който през зимата е свалил килограми и се намира в добра кондиция.
 
Феновете на ЦСКА ще могат да влизат и 6 сектора за домакини днес. Пропуските са на цена 10 лева, а ученици и пенсионери ще влизат срещу 5 лв.

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки