Шеф в БФС: Пенев нямаше аргументи да обвини 550 човека, че са се продали

Делегатите не са задължавани да изваждат бюлетини от урната, категоричен е Павел Колев

Шеф в БФС: Пенев нямаше аргументи да обвини 550 човека, че са се продали

Заместник изпълнителният директор на Българския футболен съюз Павел Колев коментира актуалната тема около проведения в петък конгрес. На него Борислав Михайлов разби конкуренцията – Любослав Пенев и Ивайло Дражев и спечели властта за четвърти мандат.

 

Преди конгреса се появиха съмнения в редовността на провеждането му и манипулиране на част от делегатите.
 
“Важно е тези съмнения да се изчистят. За мен е странно да обвиниш 550 човека, голямата част от които се опитват да правят футбол с много ограничени средства и човешки ресурси, че са се продали. Ние това чухме. За мен това е фарсът. До голяма степен го разбирам, защото, когато нямаш аргументи, когато нямаш конкретни идеи, които да предложиш на тези хора, единственото, което ти остава, е да ги дискредитираш. Това са хора, излъчени от клубовете по места в цяла България. Да се изправиш на трибуната и да им кажеш, че не са футболни хора, е меко казано странно, защото това е футболното семейство на България", каза Колев в студиото на БТВ и добави във връзка с телефонните записи, предоставени от щаба на Любослав Пенев.
 
"Нека да изчакаме. Надявам се, че органите, които трябва да си свършат работата, ще я свършат, за да видим какви са тези записи. До този момент не съм чул конкретни имена на хора, които говорят. Нека да разберем кои са. Малко е нечистоплътна тази история и е съмнително кой е произнесъл тези думи в записите. Важно е да се знае, защото можем да се запишем с вас и да си кажем всякакви неща. Въпросът е дали наистина са казани. Това е някакъв преразказ. Много е грозна картината”, продължи той.
 
Колев заяви още, че не знае за инструктаж за изнасяне на бюлетини. Той заяви, че на делегатите не е казано изрично какво да правят с тях след вота. "По устав вотът задължително е таен. Делегатите не са задължени да извадят тези бюлетини от урната. Имаше кошчета и те бяха препълнени със смачкани и скъсани бюлетини, които не са използвани. Пуска се една - другите се хвърлят. Има делегати, които ги изнасят, но това не е тяхно задължение, въпрос на избор е. Никой не ги е инструктирал какво да правят, както беше внушавано през цялото време."
По време на Конгреса представители на акредитираните медии бяха настанени в отделна стая, в която можеха да следят случващото се на трибуната на екран. Според бившия журналист именно Осмият конгрес на Българския футболен съюз, който се проведе вчера, е най-добре организираният в последните години. "Вотът е таен. Идеята на този екран е да дадем публичност на нещо, тъй като за медиите в тази зала няма място в буквален смисъл. В последните 25 години съм присъствал като журналист и от другата страна като част от администрацията на Българския футболен съюз на всички конгреси. По-публичен от този не е имало! Дадохме възможност на медиите да си свършат работата цивилизовано, да се разделят на екипи. Тези, които желаят да следят дискусията в залата, да седнат пред един екран с кафе и вода, в уютна обстановка, с интернет. Тези, които искаха да взимат интервюта, стояха отпред и взимаха интервюта", обяви Колев.
 
Той заяви, че щабовете на Любослав Пенев и Ивайло Дражев са били уведомени, че ще бъдат допуснати в 12:30 ч., а не за началото на Конгреса, когато двамата искаха да влязат в залата, но бяха отпратени. "Това също беше решено от делегатите. Те гласуваха единодушно това да е съставът на комисиите. Вървим по една пътека на внушение, че хората вътре в залата са някакви зомбита, на които им е казано какво да правят. Недейте да ги подценявате толкова, това са 550 човека, не е сериозно. Резултатът също е показателен за това, което се случва, когато водиш негативна кампания и обвиняваш хората, че са лесноманипулируеми и не знаят за какво са там.”
 

Бабич: Разочаровани сме, заслужавахме равен

Целта е да се спасим, обобщи треньорът на Пирин

Христо Янев: Повратният момент бе, че не наведохме глави

Паузата идва много навреме за нас, обясни наставникът на Ботев Враца

Славия без двамата си тарани на "Колежа"

Загорчич определи групата за визитата

БФС подари осветление на Етър

Тренировъчен терен на "болярите" ще грейне по повод 100-годишнината на клуба

Балкан (Варвара) оттегли жалбата си срещу вписването на Георги Иванов

Така на практика падна и последната пречка

ДРАМА НА ДЪНОТО! Ботев Враца мечтае за спасение (ВИДЕО)

Тимът на Христо Янев с обрат срещу Пирин в Благоевград

Марек и Септември врътнаха 1:1 (ВИДЕО)

Вижте подробности за мача

Илиан Илиев прекроява състава на „моряците“

Вижте подробности

Димитър Илиев преподписа с Локо Пд

Вижте подробности

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки