Фантастичен Гришо! Чака великия Федерер на финала (ВИДЕО)

Димитров без да иска отказа Давид Гофен

Фантастичен Гришо! Чака великия Федерер на финала (ВИДЕО)
Григор Димитров се класира на финала на турнира от сериите АТР 500 в Ротердам. Българинът надделя над Давид Гофен, след като белгиецът се отказа поради контузия в началото на втория сет. Димитров взе първия сет с резултат 6:3.

Григор започна по-агресивно двубоя и взе първия гейм на 15, а при 2:1 успя да пробие съперника, макар и след два дюса. В следващия гейм Гришо поведе с 40:0 и затвърди добрата форма, която показва от началото на турнира. При 4:1 Гофен успя да се въре в двубоя, след като взе гейма на 0, след което беше близо до пробив. Ас на Димиров обаче неутрализира брейкбола на белгиеца, който не издържа на последвалия натиск на българина.

Три грешки от бекхенд на Григор и едва третият ас на Гофен го опазиха в дюс-а - 5:3. Белгиецът залагаше на агресивни и дълбоки ретури, които му помагаха особено на втори сервис на Димитров. В деветия гейм Гришо поведе с 40:0, но поредица от грешки доведе до изравняване от страна на Гофен. Добрият сервис на Димитров му помогна да завтори сета - 6:3.
 
Само 7 минути след началото на втория сет, и един спечелен гейм, от лагера на Гофен обявиха, че състезателят няма да продължи мача. Така Димитров се класира за финала след 61 минути игра.
 
 
 

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки