Контузеният до скоро Гришо: Съжалявам, че не играх в София!

Григор Димитров съжали за начина, по който се класира на финал в Ротердам

Контузеният до скоро Гришо: Съжалявам, че не играх в София!

Григор Димитров съжали за начина, по който се класира на финала на турнира от сериите АТП 500 в Ротердам. Това се случи след отказване на съперника му Давид Гофен, след нелеп инцидент, при който топката удари белгиеца в окото.



“Бях излязъл на мержата, когато това се случи. Какво да ви кажа? На корта всичко може да се случи, никой не е застрахован. Може да стъпиш накриво, може и нещо друго да се случи. Разочарован съм, че спечелих по подобен начин. Мачът си е мач, но здравето е най-важно. Ако не сме здрави, няма да сме тук. Дано всичко е наред с Давид и да се оправи бързо. Видях го, когато излезе на корта, семейството му беше тук. Бях леко шокиран от това, което се случи. Сега той е в болница и дано да е добре. Всеки професионалист знае какви са рисковете на професията. Например, всички знаем, че е опасно да правим приплъзвания, но и аз ги използвам докато играя. Всичко може да се случи. Може да стъпиш накриво, но докато играеш, не мислиш за това. Опитваш се да се фокусираш само върху играта. Знам, че ударих топката доста силно, но не съм очаквал, че тя ще рикошира по този начин. Въпреки всичко, първият сет беше страхотен, играхме прекрасен тенис и двамата. Удряхме топката добре и съм много нещастен, че мачът завърши по подобен начин.



След края на миналия сезон се запитах в кои турнири искам да се представя по-добре през новата година, къде съм бил под очакванията. В началото бе важно да бъда на ниво в Австралия и след това да продължа във възходяща линия. Смятам, че се представих добре в Мелбърн, макар да можеше и повече. Съжалявам, че не успях да играя на турнира в София. Няма да лъжа, че исках да се прибера у дома и да играя пред родна публика. За мен това е страхотно чувство, но сега трябва да гледам напред и да не мисля за това, което съм пропуснал. Следващата ми цел бе да дойда тук в Ротердам и да изиграя възможно най-много мачове. След това ще се съберем с моя екип и ще поставим следващите цели. Обичам всеки ден да намирам решения на проблемите. Основната цел е да се представям все по-добре в турнирите от Големия шлем. Искам сега да се представя на ниво в Америка. Имам няколко малки цели, които да ми помогнат да постигна голямата цел”, коментира Гришо.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки