Джумхур спаси 4 мачбола и прескочи първи кръг в Марсилия

Босненецът обърна Михаил Кукушкин

Джумхур спаси 4 мачбола и прескочи първи кръг в Марсилия

Дамир Джумхур спечели първия мач от основната схема на тенис турнира в Марсилия, след като се наложи над Михаил Кукушкин с 6:7(6), 7:6(3), 6:1. Казахстанецът беше на тайбрек от победата, но не успя да се пребори.

 

В първата част двамата сервираха убедително и единственият по-интересен момент бе, когато босненецът изостана с 0-40 при 2:2, но намери начин да се измъкне, спасявайки и трите брейкбола.
 
До 6-6 двамата не срещнаха повече проблеми на свой начален удар. Изненадващо седмият поставен загуби първото си подаване. При 5:5 бостенецът се пропука още веднъж и Кукушкин поведе със 7:6(6).
 
Във втория сет казахстанецът се добра до 4 мачбола на начален удар на противника си, но не успя да се възползва и бе пробит за 5:6. Все пак стигна до рибрейк. В него обаче Джумхур бе по-добрият, пробивайки на 4 пъти съперника си и изравни след 7:6(3).
 
Началото на третата част бе перфектно за Дамир. Той откри с подаване на 15, след което реализира брейк и до края на мача не даде никакви шансове на опонента си - 6:1.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки