Великият Касияс се насочва към Серия А

Според „Калчомеркато” 36-годишният страж изобщо не е готов да спре с футбола и желае да се пробва в още едно ново приключение

Великият Касияс се насочва към Серия А

 Легендарният страж Икер Касияс е поискал от своя агент да му намери отбор в Серия А, щом договорът на ветерана с Порто изтече в края на сезона. Според „Калчомеркато” 36-годишният страж изобщо не е готов да спре с футбола и желае да се пробва в още едно ново приключение.


Такова за него беше и Порто през 2015 година, когато след 16 години вярна служба в първия тим на Реал Мадрид някогашният юноша на „белия балет” си тръгна като свободен агент.

 

Амбициите на двукратния евроопейски и световен шампион явно не затихват с годините, затова той е инструктирал агента си да му намери подходящ тим в калчото. Доскоро се говореше, че Касияс ще стане поредният голям европейски играч, който към заника на кариерата си ще предпочете условията на САЩ и тамошната Мейджър Лийг Сокър. Има голяма вероятност в последния си сезон с Порто Касияс да спечели шампионската лига на Португалия.

 

Тимът му все още е в 1/8-финалите на Шампионската лига, но загуби тежко от Ливърпул с 0:5 в първия мач. В него Касияс не взе участие, а заменилият го Хосе Са допусна сериозна грешка при откриващия гол в мача.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки