От Борислав (Първомай) отрекоха да са уреждали мачове

Спортният директор изясни гледната точка на управата

От Борислав (Първомай) отрекоха да са уреждали мачове

 От спортно-техническото ръководството на Борислав (Първомай) категорично отхвърлиха обвиненията за манипулиране на крайния изход на контролната среща със Сокол (Марково), които бяха отправени към тях от десетима вече бивши футболисти на клуба. Вчера част от досегашния състав излезе с декларация, че са получили указания за пропускане на дузпа и задържане на определен резултат. Sportal.bg се свърза със спортния директор на клуба Николай Николов, който изясни гледната точка на управата.

"Категорично отхвърляме отправените обвинения от страна на бившите футболисти. Нормално е, когато нещата в един клуб започнат да се променят да се намират и недоброжелатели. Проектът, който започнахме тук от месец и половина, е с много сериозни амбиции. Още от първите ни срещи с отбора казах, че един клуб може да се развива, когато има конкуренция. Съобщихме, че ще има нови футболисти, които имат опит по "А" и "Б" група и условията във всяко едно отношение ще бъдат подобрени. Явно тези момчета са преценили, че конкуренцията не ги задоволява и не са готови да останат в отбора и сега търсят начин да отмъстят на ръководството. Обвиненията за някаква манипулация на контролна среща между отбори от Трета лига са безпочвени и не мисля, че някой би намерил смисъл в тях. Не искаме да влизаме в допълнителна полемика с десетимата футболисти, които решиха да напуснат отбора и им пожелаваме успех в кариерата за вбъдеще. Каним всички, които имат желание или някакви съмнения относно феърплейа да дойдат на нашите мачове, за да видят, че всичко е коректно", каза Николов пред Sportal.bg. 

"Целта ни е да стигнем професионалния футбол възможно най-скоро. Започваме ежедневни тренировки и е нормално някои момчета да не могат да смогнат на това темпо, тъй като си имат други лични ангажименти, защото до момента не са били професионални футболисти. Нормално е да се разделим, с тези които не могат да отговорят на очакванията. Няма как да не оценим всичко направено от всеки един до момента за клуба за отличния първи полусезон, но сега целта е да търсим продесионално ниво. До две години искаме да сме във Втора лига, а ако се получат някои промени и се организират още за следващия сезон две "Б" групи, готови сме да отговорим на всички административни и финансови изисквания още тогава", завърши Николов.

Черно море без двама титуляри срещу Пирин

Даниел Димов и Влатко Дробаров пропускат гостуването

Черно море държи солиден коз за успех срещу Пирин

"Моряците" не са губили от "орлетата" от шест години

Борусия (Мьонхенгладбах) хареса Дуа от Лудогорец

Нападателят е оценен на 5 милиона евро

Славия ще спре Крумовград за Топ 6

Вижте подробности

Ясен е окончателният капацитет на "Българска Армия"

Стадионът ще събира междъ 16 и 18 хиляди души

Александър Любенов: Грешките изграждат

Стражът на Локо София говори по няколко теми както на терена, така и извън него

Крумовград си хареса звезда на Ботев Враца

Браян Переа има 6 гола в 25 мача този сезон

Архитект Хаджиев: Този стадион ще е впечатляващо съоръжение

"Горди сме, че по-малко от година след представянето на проекта, вече текат дейности", заяви той

Снимат филм за най-великия голмайстор на Черно море

Идеята е на фен фракция Д'Ъртанян

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки