Сензациите в пресата: Клубове от Висшата лига идват за Каранга, Роси готви промени в Левски

Вижте най-интересното от спортния печат

Сензациите в пресата: Клубове от Висшата лига идват за Каранга, Роси готви промени в Левски

 "Тема спорт": Клубове от Висшата лига с интерес към Каранга 

Два клуба от Висшата лига на Англия ще наблюдават в няколко мача до края на сезона изявите на Фернандо Каранга. Отборите от Острова, които проявяват интерес към бразилеца, в момента се намират във втората половина на класирането. Единият от тях е ставал шампион на Англия повече от веднъж. 

 

Представители на клубовете ще присъстват на дербитата с Левски през пролетта и на поне един от предстоящите два мача с Лудогорец от плейофите на първенството. 

 

Вероятността ЦСКА да продаде Каранга през лятото е голяма и ако се стигне до сделка, тя може да е рекордна за играч от родния шампионат.

 

През миналия уикенд бразилецът стана най-резултатният чужденец в историята на ЦСКА, след като вкара два гола при победата над Верея с 5:0 и по този начин изпревари Мишел Платини. 

 

"Тема спорт": Делио Роси слага Кабрал на пейката 

Треньорът на Левски Делио Роси ще направи рокади по състава за предстоящия мач със Септември. Срещата е в събота от 17,30 часа на националния стадион. Италианецът не е останал доволен от играта на доста от титулярите в мача с Ботев Пловдив (1:0). Срещу канарчетата най-слаб на терена бе холандецът Жерсон Кабрал. Той действаше на левия фланг на атаката, но оставаше прекалено пасивен. Роси го изтърпя до 71-ата минута. Тогава на негово място се появи бразилецът Паулиньо, който направи официален дебют за Левски. 

 

Крилото раздвижи играта на сините. Очаква се Паулиньо да започне в стартивия състав срещу Септември. 

 

Рокада може да има и в халфовата линия. В нея много слабо се представи Жорди Гомес. Той може да остане на пейката за сметка на Васил Панайотов. 

 

Промяна ще има и в атаката на сините. Тя се налага поради факта, че Антонио Вутов е наказан за 1 мач заради натрупани жълти картони. Вместо него в единадесеторката ще започне Габриел Обертан. Французинът бе резерва срещу Ботев, но се появи в игра в 60-ата минута и се понрави с изявите си. 

 

"Тема спорт": Тиам на линия за мача със Септември 

Най-новото попълнение на Левски Хали Тиам има права да играе в мача със Септември в събота. Той е бил картотекиран още за мача с Ботев Пловдив, но Делио Роси е сметнал, че не е готов за игра. Затова и сенегалецът не попадна в групата за мача. 

 

Италианецът настоява играчите му да дебютират, когато са напълно готови, за да оставят добри впечатлния при първата си изява. "Много е важно какви първи впечатлния ще оставят във феновете новите футболисти", по този начин Роси мотивира решението си да не включи Тиам и левия бек Афонсо Фигейредо в разширение състав за мача с Ботев. 

 

Очаква се и двамата да попаднат в 18-те за мача с новака в първенството. 

 

В момента Левски разполага с изобилие от вътрешни полузащитници. Като такива срещу Ботев играха Жорди Гомес и Филипе Нашименто, а на пейката бяха Васил Панайотов и Антони Белмонт. На тази позиция могат да играят още Рошу и Прохазка. 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки