Синапов: Проблемите при нас не са единични, а изключително много

Не се справихме, това е лошо, заяви Димитър Герджиков

Синапов: Проблемите при нас не са единични, а изключително много
Антон Синапов се оказа най-стабилният биатлонист от тримата ни представители, които успяха все пак да излязат на пистата в мъжката щафета на олимпиадата в ПьонгЧанг.
 
Още преди да разбере, че квартетът ни ще бъде застигнат с 1 обиколка, състезателят от Чепеларе заяви, че днес снегът е бил бавен, което е довело до голяма умора по време на бягането. По-страшното в изказването на Синапов обаче бе, е той посочи множество проблеми, които се оказа, че има тимът ни. 
 
„Беше ветровито, но не колкото предните дни. Иначе трасето беше доста бавно, може би заради новия сняг. Може би за това дойдоха и грешките ми в стрелбата – с много висок пулс влизах на стрелбите. Не бях притеснен от по-задната позиция след първи пост. Знаех, че трябва да дам всичко от себе си, независимо как стартираме. Абсолютно нормално е, на всеки един състезател може да му се случи да сгреши, това е част от биатлона”, коментира Синапов участието си и наказателната обиколка, която трябваше да завърти Красимир Анев.
 
„В спорта понякога печели, понякога губиш. Ние сме имали своите хубави класирания. Например миналата година на световното първенство ни се получиха нещата, но сега – не. Случва се. Проблемите при нас не са единични, а изключително много.
 
Може би един от най-големите проблеми е, че от държавите, с които се борим, ние сме с най-малкия бюджет и просто няма как да се готвим професионално. Не вярвам тези лоши резултати в ПьонгЧанг да доведат до някакво влошаване на ситуацията в отбора. Всеки от нас продължава да си работи и се надявам, че нещата ще се подобрят.
 
 
Видя се, че трябва още много да работим. Резултатите не трябва да ги искаме ние, а трябва да ги искат и министерството, и всички останали”, завърши изказването си Синапов.
 
Състезателят ни на трети пост Димитър герджиков всъщност се оказа и последният от нашите, който ще бяга на олимпиадата. Той завъртя 2 наказателни обиколки и позволи тимът ни да бъде застигнат с 1 обиколка, което значеше и край на надпреварата за нашите.
 
„Не знам защо допуснахме толкова много грешки на стрелбището. Вятърът беше много силен при мен, той направо ме люлееше с пушката. Но виждате, че състезателите около мен се справиха, значи грешката е изцяло моя. Извинявам се, че не успяхме да оправдаем очакванията.
 
Извинявам се пред целия отбор и пред цяла България, че не се справихме. Това е лошо. Дали има нещо, което ни тормози – аз вече казах и в предишни интервюта, че нямам увереност в стрелбата. И беговото ми състояние също се колебае.
 
Мисля, че и доста ни се насъбра – от октомври месец сме в чужбина, вече 5 месеца и психически това е много трудно. Иначе не мога да кажа, че има напрежение в отбора”, заяви Герджиков.

 

30 години затвор за бивш президент на олимпийския комитет на Бразилия

Карлос Артур Нузман купувал гласове в полза на кандидатурата на Рио де Жанейро през 2016 година

Путин ще присъства на олимпиадата в Пекин

Президентът на Русия е добър приятел с китайския лидер Си Цзинпин

МОК ще разследва тежък инцидент от улея за спускането със шейни на Пекин 2022

Съоражението ще се използва по време не зимната олимпиада тази година

Олимпийският огън пристигна в Китай

Президентът на МОК Томас Бах отрече спекулациите за евентуален бойкот

Голямо напрежение в Китай преди зимната олимпиада

Натискът от коронавируса върху организаторите е голям

Олимпиадата в Пекин също ще е без зрители

Игрите ще се проведат от 4 до 20 февруари

Спортът по телевизията днес

Вижте днешната програма

Спортът по телевизията днес

Вижте днешната програма

Спортът по телевизията днес

Вижте днешната програма

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки