Русия с титла в хокея след невероятно зрелище и драма

Германия остана на 50 сек. от мечтано злато

Русия с титла в хокея след невероятно зрелище и драма
Отборът на Олимпийските спортисти от Русия спечели драматично финала в мъжкия хокеен турнир.
 
Тимът се наложи над германия с 4:3 след продължение (1:0, 0:1, 2:2, 1:0). Така за делегацията на Русия, която се състезава под неутрален флаг на игрите, това е второ злато след това на фигуристката Алина Загитова.
 
Двубоят предложи оспорвани ситуации и много драма, като немците бяха на път да сътворят огромна сензация и да грабнат титлата, демонстрирайки много качества и храброст на леда. Те водеха с 3:2 50 сек. преди края на мача, но допуснаха съперниците им да изравнят и да вкарат срещата в продължения. 
 
20-годишният Кирил Капризов обаче се превърна в големия герой за руснаците, след като при оставащи малко над 10 минути игра в продължението и при "пауър плей" за своя отбор, успя да реализира победното попадение.
 
„Сборная” на два пъти повеждаше в резултата – за 1:0 и 2:1, но Бундестимът не се предаваше и бързо връщаше интригата, изравнявайки резултата. При оставащи 3 минути до края на редовното време пък Йонас Мюлер за първи път изведе германците напред с технично изпълнение и шокира фаворита в двубоя.
 
Малко след това Бундестимът получи и "пауър плей". Само че именно в него и при оставащи 55 секунди, Гусев отново реализира за 3:3 и даде глътка въздух за своите.
 
Това е първо злато за руския отбор по хокей на лед от 26 години насам, като за последно това е станало през 1992-а година в Албервил. Иначе сборният отбор на СССР е печелил олимпийската хокейна титла седем пъти - през 1956, 1964, 1968, 1972, 1976, 1984, 1988.
 
Последните медали за руския отбор по хокей са от 2002-а година- бронзови на игрите в Солт Лейк Сити. Тогава тимът спечели със 7:2 срещу Беларус. От тогавашния тим сега в селекцията на треньора Олег Знарок са останали само Павел Дацюк и Иля Ковалчук.
 
Двама бяха героите за руския отбор- Кирил Капризов и Никита Гусев. Първият, 20-годишно крило от ЦСКА (Москва), вкара победната шайба. А Гусев направи две асистенции и с гола си за 3:3 спаси тима от загуба и осигури продълженията.

 

30 години затвор за бивш президент на олимпийския комитет на Бразилия

Карлос Артур Нузман купувал гласове в полза на кандидатурата на Рио де Жанейро през 2016 година

Путин ще присъства на олимпиадата в Пекин

Президентът на Русия е добър приятел с китайския лидер Си Цзинпин

МОК ще разследва тежък инцидент от улея за спускането със шейни на Пекин 2022

Съоражението ще се използва по време не зимната олимпиада тази година

Олимпийският огън пристигна в Китай

Президентът на МОК Томас Бах отрече спекулациите за евентуален бойкот

Голямо напрежение в Китай преди зимната олимпиада

Натискът от коронавируса върху организаторите е голям

Олимпиадата в Пекин също ще е без зрители

Игрите ще се проведат от 4 до 20 февруари

Спортът по телевизията днес

Вижте днешната програма

Спортът по телевизията днес

Вижте днешната програма

Спортът по телевизията днес

Вижте днешната програма

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки