Димитров преди старта в Дубай: Не съм напълно оздравял

"Тук съм, за да играя и да печеля. Имам нужда от точки"

Димитров преди старта в Дубай: Не съм напълно оздравял

По гласа ми се разбира, че не съм напълно оздравял. Но съм по-добре, сподели Григор Димитров на среща с медиите преди старна на тенис турнира в Дубай.

 

След финала в Ротердам турнирният директор обяви, че Гришо е бил болен още от предходния ден. 
 
„Дойдох по-рано, за да се аклиматизирам.  Тренирах през всички дни. Надявам се, че с всеки ден ще ставам по-добре“, каза още българинът.
 
Григор е поставен под номер 1 в турнира. Той заяви, че въпреки отсъствието на Роджър Федерер надпреварата крие много предизвикателства.
 
„Мисля, че такива жребии откриват големи възможности за всички да покажат най-добрия си тенис, да са по-добри, да показват повече от обикновено. Едно от най-важните неща е да се концентрирам върху себе си, да започна отново да надграждам“, сподели Димитров.
 
„Целта ми е да играя по-добре с всеки изминал мач. Това правех миналата седмица.  Мисля, че това е нещото, върху което трябва да се концентрирам. Всеки тук може да излезе и да играе невероятно. Може да е техният ден. В даден ден те могат да покажат различен тенис“, придна той.
 
През последните години световният номер 4 не бе част от надпреварата в Дубай: „Винаги е добре поне малко да търсиш нещо различно. Харесвам навиците си. Участвал съм на дадени турнири през всички години. Идва време, в което е добре да импровизираш, да пробваш нещо ново. Турнирът е голям. ATP 500 е.“
 
„Тук съм, за да играя, за да печеля. Имам нужда от точки. Имам нужда от всичко. Освен това условията са топли, кортът е открит. Добро място за подготовка за Индиън Уелс, Маями… Състезателите нямат какво да губят, когато играят срещу по-високо поставен противник. Играят по-свободно. Трябва да си готов, никога не трябва да подценяваш свой опонент“, каза още Гришо.
 
Българинът ще играе срещу Малек Джазири в първи кръг.
 
„Просто съм много, много фокусиран върху себе си, върху начина, по който ще се възстановя и ще се позиционирам тази седмица. Познаваме се от много дълго време. Играли сме много пъти, дори преди да влезем в Тура. Да, той играе добре. Знам, че постига хубави резултати тук. Харесват му условията. Със сигурност трябва да съм готов", коментира Димитров.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки