ПСЖ смаза Олимпик Марсилия (ВИДЕО+СТАТИСТИКА)

С успеха играчите на Унай Емери събраха 71 точки

ПСЖ смаза Олимпик Марсилия (ВИДЕО+СТАТИСТИКА)

 ПСЖ победи с 3:0 Олимпик (Марсилия) в голямото дерби на Франция. Двубоят на "Парк де Пренс" бе от 27-ия кръг на Лига 1. 

 

Килиан Мбапе (10), Единсон Кавани (55) и автогол на Роландо (27) вкараха головете за домакините. В същото време марсилци също имаха няколко отлично възможности за гол, но Флориан Товен и Клинтън Н`Жие пропуснаха. 
 

Домакините успяха да нанесат решителен удар още в първия половин час на мача, когато реализираха два гола. Килиан Мбапе откри резултата в 10-ата минута с диагонален удар с левия крак в близкия ъгъл.

 

В 27-мата минута Пари Сен Жермен стигна до втори гол след скоростна атака по левия фланг. Единсон Кавани размени подавания с Левин Курзава, след което уругваецът подаде по земя към връхлитащия на скорост Неймар. Бразилецът отправи удар с десния крак, който се отклони от защитника на марсилци Роландо и топката влетя за втори път в мрежата на гостите.
 
 
В 55-ата минуга Неймар върна по своеобразен начин асистенцията на Кавани. Бразилецът навърза няколко защитници, центира към Кавани, който се освободи от бранител и с мощен удар с десния крак вкара за 3:0.
 
До края на мача гостите потърсиха почетното попадение, но Роландо и Клинтън Н'Жи се разминаха с него.
 
Неприятно впечатление в мача направи грубата игра на двата отбора, довела до общо 11 жълти картона за играчите на терена.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки