Ръдърфорд е под въпрос за Световното

Олимпийският шампион в скока на дължина не се чувства подготвен за медал

Ръдърфорд е под въпрос за Световното

Олимпийският шампион в скока на дължина от Лондон 2012 Грег Ръдърфорд е под въпрос за Световното първенство в зала, което ще се проведе в Бирмингам от 1 до 4 март. Това разкри самият той след участието си на последния турнир от веригата на IAAF World Indoor Tour в Глазгоу вчера. Там Ръдърфорд завърши пети с личен рекорд за сезона от 7.89 м. 

 

Атлетът е включен в отбора на Великобритания за първенството по домакинско право. 31-годишният Ръдърфорд направи само няколко старта миналото лято и след това се наложи да претърпи операция на глезена.  
 
“Ако трябва да бъда честен, нещата не изглеждат напълно добре. Както винаги съм казвал - не отивам на големите шампионати за бройка, а да печеля медали. Но със скачане като това може би ще съм около 8 метра или нещо такова. Но не чувствам, че това е достатъчно. Трябва да видя как ще се възстановя след това", обясни той. 
 
"Но ако съм честен, една седмица след квалификациите се чувствам ужасно. Тялото ми се бореше. Не съм правил шест опита от олимпийския финал, което е дълго време, така че не съм учуден, че бях изморен” , добави блитанецът.
 
По-рано през сезона Ръдърфорд обяви, че няма да участва на Игрите на британската общност в Голд Коуст през април.  

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки