Демирева и Иванов във финалите на световното днес

Мирела е с 3-и резултат за сезона, Тихомир ще има 11 съперници

Демирева и Иванов във финалите на световното днес
Мирела Демирева и Тихомир Иванов са първите български атлети, които ще стартират днес на световното първенство в зала в Бирмингам (Великобритания).
 
Още в първия ден на шампионата – 1 март, двамата ще излязат директно във финалите в скока на височина при жените и мъжете. Началният час и на двете дисциплини е 20:45 часа българсо време.
 
13 са атлетките в дамското състезание. Демирева има 195 см през тази година, с които е трета по постижение в стартовия лист. Мария Ласицкене, която е непобедима в 37 поредни старта, е голямата фаворитка за златния медал.
 
Рускинята, която се състезава като неутрален атлет заради наказание на руската федерация по лека атлетика, е единствената с постижение над 2 м този сезон. Ласицене е водач в ранглистата на планетата за 2018 г. с 204 см.
 
Иванов ще има още 11 конкуренти в сектора, като сред тях е лидерът в световната ранглиста Митаз Баршим (Кат). Катарецът е с постижение от сезона от 238 см. Иванов пък има 228 см, с колото стана шампион на България по-рано този месец.
 

Нито един български телевизионен канал няма да излъчва световното първенство по лека атлетика в зала, но то ще може да бъде гледано във Фейсбук и YouTube.  

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки