Седрик Бакамбу най-после подписа в Китай

Конгоанският голмайстор ще играе в Пекин Гуоан

Седрик Бакамбу най-после подписа в Китай

 Проблемът с трансфера и договора на нападателя Седрик Бакамбу най-после е решен и вече потвърден от Китайската футболна лига само ден преди началото на новия сезон. Така той преминава от испанския Виляреал в китайския клуб Пекин Гуоан.

 

Бакамбу тренира с Гуоан откакто те платиха на испанците 40 милиона евро, колкото е фиксирана освобождаващата клауза. Но трансферът не беше обявен и потвърден, тъй като настъпи объркване дали китайците трябва да платят 100 процента данък върху трансфера.

 
 
Новите правила, приети миналата година, гласят, че отборите трябва да платят всички появяващи се данъци при трансфери на чужденци, които са на стойност над 45 милиона юана (7.09 милиона долара), въпреки че някои отбори от самото начало започнаха да търсят вратички за избягването им. Наемите и плащането на освобождаваща клауза бяха приемани като вратички в правилото до момента, в който Китайската футболна асоциация не заплаши всички, които опитват да хитруват с отнемане на до 10 точки от актива в първенството.
 
 
"Не беше никак лесно решение за мене, когато трябваше да реша да се преместя от Виляреал в Пекин, каза 26-годишният конгоански нападател в изявление, публикувано и от китайската футболна лига. - Сега накрая след цялата тази сага съм тук и ще се опитам да дам всичко най-добро от себе си. След като прекарах два месеца с отбора и само имах право да тренирам, искам да благодаря на всички, които ми помогнаха. Сега е мой ред да помогна на отбора." 
 
 
Пекин Гуоан също така обявиха привличането на испанското крило Джонатан Виера от Лас Палмас, а с треньора Роджър Шмид те се надяват, че ще успеят да си гарантират място в Азиатската Шампионска лига догодина.
 
 
"Едно дълго пътуване започва сега и ние трябва като начало да сме фокусирани върху стъпка номер 1. А всяко напрежение, което може да ни попречи, е вътре в нас. Знаем, че нашите фенове и ръководство очакват много от нас и ние трябва да се справим, заяви германецът, който в Европа направи фурор с Ред Бул Залцбург и с Байер (Леверкузен).
Суперкласико: Бока обърна Ривър до 3:2 (ВИДЕО)

Лудо дерби, VAR и пълен стадион в четвъртфинал за Купата

В САЩ: Меси с 2 гола и асистенция, Интер бие с 3:1 (ВИДЕО)

Лео вече има 9 попадения и 5 финални паса в 9 мача

Меси вкара два и подаде за трети при пробеда на Интер Маями

Аржентинецът отново блести

Решено: ФИФА създава десетки нови комисии

Планът е те да станат 35, в момента са 7

Ясни са всички участници на Световното клубно първенство

РБ Залцбург изненадващо влезе в отбрания лист

Ал Хилал най-накрая загуби след 34 поредни победи (ВИДЕО)

Те загубиха с 2:4 от Ал Аинв първия полуфинален мач в азиатската Шампионска лига

На 58 години: Ромарио се върна във футбола

За да играе със сина си в клуба, чийто президент е

Отиде си световен шампион с Германия

Вижте кой е той

Меси и Суарес носят победа на Интер Маями (ВИДЕО)

Вижте подробности

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки