Левски надви Черно море в здрав екшън (ВИДЕО+СНИМКИ)

"Сините" играха 36 минути с 10 души на "Тича", но взеха трите точки

Левски надви Черно море в здрав екшън (ВИДЕО+СНИМКИ)
Левски победи с 3:2 Черно море в може би най-интересния мач след подновяването на първенството. "Сините" стигнаха до трите точки, въпреки че 36 минути играха с човек по-малко.
 
 
Така два кръга преди края на редовния сезон "сините" са трети на 5 точки зад втория ЦСКА. Вечният им съперник обаче има мач по-малко. Утре "червените" приемат Етър. Черно море е на 9-а позиция с 27 т.
 
Треньорът на гостите Делио Роси направи цели шест промени в сравнение с мача срещу Берое. (0:0). Италианецът не можеше да разчита на наказания - Холмар Ейолфсон и контузените Божидар Митрев и Габриел Обертан. Николай Кръстев започна на вратата. Дебют прави Афонсо Фигейредо, замени Иван Горанов, Аймен Белаид си партнираше с Давид Яблонски. Жорди Гомес замени Филипе Насименто, а Ривалдиньо започна титуляр при първата си поява в групата на "сините".
 
 
Илиан Илиев не можеше да разчита на младия защитник Мартин Костадинов, който се контузи срещу Етър (1:1) във Велико Търново. Неговото място като ляв бек зае Петър Витанов. 
 
Първата поява, достойна за отбелязване, дойде в 8-ата минута, когато далечен шут на Роман Прохазка беше спасен с лекота от вратаря на домакините Благой Макенджиев. Стражът на "сините" Николай Кръстев също трябваше да се намесва след удар на Георги Илиев малко след това.
 
 
 
В 14-ата минута се стигна и до най-опасното положение в мача до момента. Милош Цветкович центрира, Макенджиев не се намеси добре и Ривалдиньо вече беше готов да празнува първото си попадение със синия екип, когато Даниел Димов изби топката от главата му.
 
120 секунди по-късно "сините" поискаха дузпа. Центриране на Жорди Гомес в наказателното поле е пресечено от Радослав Василев. Гостите претендираха за игра с ръка, но реферът прецени че нарушение няма.
 
В 21-ата минута Левски откри резултата. Антонио Вутов пое топката, обърна се, направи няколко крачки и с удар от границата на наказателното поле простреля Макенджиев - 0:1.
 
 
 
Черно море изравни светкавично. Огнянов влезе в наказателното поле подаде към Радослав Василев, чийто удар беше блокиран от вратаря Кръстев, но отбитата топка рикошира отново в краката на нападателя и влетя в мрежата.
 
Гостите отново поведоха в 38-ата минута, когато Паулиньо получи топката зад защитата и я пусна покрай вратаря Макенджиев - 1:2. Черно море беше близо до ново равенство в 42-ата минута. Шут на Георги Илиев беше блокиран от Белаид, топката попадна в Огнянов, който обаче стреля встрани от вратата.
 
По-малко от десет минути след почивката Левски остана с човек по-малко. Антонио Вутов беше изгонен. Авторът на първото попадение за "сините" първо направи нарушение, а след това изрита Хасани при спряла игра.
 
Черно море с хвърли да търси обрата и в 63-ата минута се стигна до най-красивото положение в мача. Николай Кръстев атрактивно отрази красив ножичен удар на капитана на Георги Илиев.
 
 
И докато още не бяха отминали емоциите от ситуацията пред вратата на Левски, Давид Яблонски вкара. Жорди Гомес центрира от фаул, Яблонски беше оставен непокрит в наказателното поле и се разписа отблизо с глава. Това е попадение ケ8 за чеха този сезон.
 
Черно море не се отказа и Радослав Василев вкара втория си гол в срещата. В 75-ата минута той засече с глава подаване на резервата Дани Кики - 2:3!
 
Зехиров можеше да донесе точката на тима си, но ударът му в 77-ата минута беше отразен от Кръстев.
 
До края Левски се бранеше с цената на всичко, но успя да запази аванса си. 
Заги: Сега ще разчитаме на Левски

Треньорът на Славия коментира загубата от Крумовград

Станислав Генчев: Няма как да не съм доволен

„Показахме, че искаме в челната шестица“

Серкан Юсеин: Заслужено победихме Славия

„Още не е ясно, чакаме следващия мач на ЦСКА 1948“

Христо Янев: Надеждата остава, ще се борим

Треньорът на Ботев (Враца) призова за феърплей

Светльо Петров: Играхме силно, дори с човек по-малко

Треньорът на Етър коментира загубата във Враца

Левски ще реши бързо мача с Берое

Вижте подробности

Босът на Локо Сф: Какви италианци, какви нови собственици?

„Смешна работа! Стига фантасмагории“, отсече Иван Василев

ЦСКА показа уникални записки от равенството с Интер през 1967 година

Вижте ги

Себастиан Вия проговори за трансфер, иска най-доброто за Берое

Вижте интервю с новата звезда на старозагорци

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки