Норвежка доминация в ски бягането в Драмен

Общо петима норвежци участваха на финала

Норвежка доминация в ски бягането в Драмен

Представителите на Норвегия Йоханес Клаебо и Майкен Касперсен Фала спечелиха спринтовете класически стил от Световната купа по ски-бягане пред родна публика в Драмен.



При жените Фала, която е олимпийска вицешампионка в тази дисциплина от ПьонгЧанг 2018 и действащата световна шампионка, беше най-бърза по трасето от 1.2 километра. Тя спечели с 3.10.18 минути и записа 16-а победа в кариерата си за Световната купа. Втора на 1.39 секунда остана олимпийската шампионка Стина Нилсон (Швеция), а трета на 1.88 секунда се нареди Джесика Дигинс (САЩ). В класирането за Световната купа води Хайди Венг (Норвегия) с 1402 точки, която днес отпадна на четвъртфиналите. Втора е Ингвилд Флугстад Йостберг (Норвегия) с 1223 точки, а трета Джесика Дигинс (САЩ) с 1027 точки. Легендарната норвежка Марит Бьорген пропусна състезанието.



При мъжете на 1.2 километра класически стил победител стана олимпийският шампион от Пьончан 2018 Йоханес Клаебо с 2.44.69 минути. За него това е 13-а победа в кариерата. Клаебо увеличи преднината си в генералното класиране и е съвсем близо до спечелването на първата Световна купа в кариерата си. Втори остана сънародникът му Ейрик Брандсдал с изоставането от 1.04 секунда, а трети на 3.78 секунди е Александър Болшунов (Русия).



Общо петима норвежци участваха на финала, който включва шест състезатели. В класирането за Световната купа след 26 от общо 31 старта за сезона начело е Йоханес Клаебо (Норвегия) с 1308 точки, следван от Мартин Йонсруд Сундби (Норвегия) с 980 точки и Дарио Колоня (Швейцария) с 953 точки. Световната купа по ски-бягане продължава в събота в Осло (Норвегия) с масовия старт на 50 километра свободен стил за мъже.

ФИС няма да признае за световен рекорд скока на Кобаяши от 291 метра

Японецът направи невероятното постижение на специално изградена за събитието шанца

Лас Вегас записа втори успех над Далас в плейофите на НХЛ

Вижте подробности

Министър Глушков поздрави БФ ски за 100-годишнината

Имате всички основания да посрещнете празника с удовлетворение и гордост

БФСки тържествено отбеляза 100-годишния си юбилей

Министърът на спорта Георги Глушков също награди Цеко Миневс почетен плакет

Александър Георгиев блести с 27 спасявания за Аваланч

Вратарят изигра ключова роля за успеха с 5:2 над Джетс

ОБЗОР: Алекс Георгиев инкасира 7 гола в плейофите (ВИДЕО)

Вижте всички резултати от НХЛ

Каролина и Бостън започнаха с домакински победи плейофите в НХЛ

Вижте подробности

Яромир Ягър с нов рекорд

Вижте подробности

Резултатите в НХЛ

Ето как приключиха битките на леда

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки