Шифрин спечели Световната купа за втора поредна година

Тя има непреодолим аванс от 603 точки и си осигури големия кристален глобус 5 кръга преди края

Шифрин спечели Световната купа за втора поредна година

Микаела Шифрин спечели Световната купа по ски алпийски дисциплини за втора поредна година, след като завърши на трето място в гигантския слалом в германския зимен център Офтершванг.

Тя има непреодолим аванс от 603 точки пред втората в генералното класиране Уенди Холденер (Швейцария) и си осигури големия кристален глобус пет кръга преди края на сезона.

Победителка в гигантския слалом стана Рагнхилд Мовинкел (Норвегия) , която записа първи успех в кариерата си за Световната купа.

Норвежката спечели първия манш с 1:17.83 минута и след стабилно каране във втория триумфира с общо време от 2:34.80 минути. Мовинкел завоюва два сребърни медала в Пьонгчанг 2018 - в гигантския слалом и в спускането.

Втора на 66 стотни остана Виктория Ребенсбург (Германия), която се доближи до спечелването на малката световна купа в дисциплината. Тя води с 92 точки пред Теса Уорли (Франция) преди последното състезание в Оре (Швеция) на 18 март.

22-годишната Шифрин, която е олимпийска шампионка в гигантския слалом от Пьонгчанг 2018, финишира трета на 74 стотни след победителката в предпоследния гигантски слалом за сезона, след като даде четвърто време в първия манш. За американката това е 11-и подиум за сезона.

Уенди Холденер завърши на 14-о място с изоставане от 2.68 секунди.

Микаела Шифрин е втората американка, която печели Световната купа повече от един път в кариерата си след Линдзи Вон, която има четири трофея.

В класирането за Световната купа след 34 старта Шифрин води с 1573 точки. Тя има непреодолим аванс от 603 точки пред Уенди Холденер (Швейцария), която е с 970 точки, а трета е Виктория Ребенсбург (Германия) с 847 точки.

В подреждането за малкия кристален глобус след 8 гигантския слалома за сезона води Ребенсбург с 582 точки, следвана от Теса Уорли (Франция) с 490 точки и Микаела Шифрин с 481 точки. В събота в Офтершванг предстои слалом за жени.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки