Левски удари ЦСКА

"Сините" се наложиха като домакини над "вечния" съперник

Левски удари ЦСКА

 Волейболистките на Левски са на крачка от класиране за финалния плейоф в НВЛ-жени. "Сините" се наложиха като домакини над "вечния" съперник ЦСКА с 3:1 (25:16, 25:15, 21:25, 25:22) в полуфинал №1, игран тази вечер.

 

По този начин Левски поведе в плейофната серия с 1-0 победи и се нуждае от още един успех, за да се класира на финала. Втората среща между двата тима е в петък (16 март) от 17,00 часа в залата на "червените" "Васил Симов".

 

Левски натисна съперника с начален удар в първия гейм, а посрещането отново бе слабото място на ЦСКА. "Сините" поведоха с 13:5 след силна серия от сервис на Вангелия Рачковска. Преднината на домакините на моменти стигаше 10 точки. Така левскарките взеха без проблеми гейма с убедителното 25:16. Картината на полето не се промени и през втората част. Волейболистките на Левски бяха още по-убедителни и удвоиха аванса си след 25:15.

 

Третият гейм бе най-оспорван и изпълнен с обрати. Началният удар на Дарина Куманова затрудни посрещането на Левски. ЦСКА имаше аванс от две точки до първото техническо прекъсване - 8:6. "Сините" изравниха при 12:12 и дори поведоха с две точки - 14:12. Последва нов обрат и "червените" отново дръпнаха с 2-3 точки. Левски и този път стопи аванса на съперника и стигна до 18:18. В края, при сервис на Борислава Съйкова ЦСКА направи разлика от 4 точки и намали изоставането си в геймовете след 25:21.

 

"Червените" започнаха добре и в четвъртата част и отново имаха преднина от две точки до първата пауза - 8:6. Мирослава Паскова успя да направи добра серия от начален удар, след която "сините" изравниха и на свой ред поведоха. Левски имаше аванс от 3 точки до второто прекъсване - 16:13, а малко по-късно водеше с 21:16. ЦСКА се доближи само на точка до домакините, но Левски не позволи да се стигне до тайбрек - 25:22 и 3:1 в тяхна полза.

Драма! Националките до 18 години паднаха от Испания

Мачът е подготовка за европейска квалификация

Българин след лекторите на уебинарна серия на CEV

Вижте подробности

Нефтохимик 2010 се класира за 1/2-финалите във волейболното първенство

Шампионите надвиха с 3:1 Берое

Любо Ганев: Целта за националния отбор е Ел Ей 2028

"Всеки гейм е важен", заяви президентът на БФВ

Волейболисти представят гордостите на Левски

Вижте подробности

Волейболът прие бюджета си за 2024 г.

Вижте подробности

ЦСКА е първият полуфиналист във волейболното първенство

"Червените" чакат победителя от Дея спорт и Черно море

Черно море се спаси от елиминация в НВЛ

Варненци ще играят решителен трети плейоф с Дея спорт

ОФИЦИАЛНО: Италия е последният домакин на Евро 2026

България, Румъния и Финалндия са останалите страни, които ще приемат шампионата

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки