Белгия се лиши от услугите на Бентеке

Нападателят не попадна сред избраниците на Роберто Мартинес

Белгия се лиши от услугите на Бентеке

 Лошата форма на Кристъл Палас може да коства мястото на нападателя Кристиан Бентеке на Световното първенство, след като сега не беше взет в белгийския национален отбор за контролната среща със Саудитска Арабия. Нападателят, който е вкарал два пъти през този сезон за Палас, които са в зоната на изпадащите, не попадна в групата от 28 човека. Отборът беше обявен днес от селекционера Роберто Мартинес, а срещата ще се състои на 27-и март в Брюксел. 

 
 
Попитан от журналистите дали решението да не бъде привикан Бентеке има отношение към отбора за лятото, треньорът отговори: "Кристиан е част от нашата обща картина, в която попадат играчите за Световното, но искам да видя и някои нови лица в мача със Саудитска Арабия. Ние познаваме много добре качествата му, той просто в този случай не е с нас." 
 
 
За първи път в националния отбор на Белгия беше привикан халфът Антони Лимбомбе от ФК Брюж, а също така се връща Раджа Наинголан от Рома, който преди това пък беше изваден от треньора заради публична провокация. Мартинес каза още, че заедно с федерацията са организирали още три контроли преди Мондиал 2018. Това са с Португалия на 2-и юни, с Египет на 6-и и с Коста Рика на 11-и същия месец. Червените дяволи стартират на Световното първенство срещу Панама на 18-и юни, а останалите два отбора в групата са Англия и Тунис.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки