Димитров: ЦСКА се отпусна, след като победи Лудогорец

Ясно е, че основният конкурент използва всякакви удари под кръста

Димитров: ЦСКА се отпусна, след като победи Лудогорец
Бившият акционер в ЦСКА Емил Димитров говори пред "Тема спорт" във връзка с предстоящото вечно дерби. Ексдепутатът коментира състоянието на двата гранда, както и битката за титлата. Димитров обърна специално внимание на спора на армейците с Лудогорец за първото място.
 
- Г-н Димитров, каква е прогнозата ви за вечното дерби?
 
- Не обичам да посочвам резултат предварително. Когато сме много добре, а Левски е зле, в доста случаи са ставали фаулове в наш ущърб. И обратният случай го е имало много пъти. ЦСКА е по-добрият отбор, но тези двубои са по-особени. 10-те точки преднина няма да имат абсолютно никакво значение. 
 
-Предвид изоставането на ЦСКА на три точки от върха, този мач може да се окаже от ключово значение...
 
- Като искаш да си шампион - биеш във всички мачове. Ти си спечелил двубоите с Левски и Лудогорец, постарай се да не губиш точки срещу по-слабите отбори и никой нищо не може да ти каже.
 
- Има ли някой от двата отбора психологическо предимство преди срещата?
 
- Левски от какво да имат предимство? Говоря не само за психологическо, но и спортно-техническо. Особено игрово не може и дума да става, че превъзхождат ЦСКА с нещо. А психологически смятам, че ЦСКА е по-добре. Все пак ние победихме Етър, а Левски с мъка направиха равен на „Герена" със същия отбор...
 
- Обсъдихте ли дербито с вашия близък приятел Христо Стоичков?
 
- Все още не сме, защото доскоро бях в Тайланд, а той в Маями. Но ще се чуем преди дербито.
 
- Какви са впечатленията ви от играта на ЦСКА?
 
- Аз ще съм последният човек, който ще тръгне да държи сметка на Стамен Белчев. Но и няма как да не отбележа, че в последните четири мача това не е този ЦСКА, който трябва да бъде. Надявам се да е временно. Вярно е, че е необходимо време на новите попълнения да се сработят. От друга страна, футболистите според мен са се отпуснали, след като победиха Лудогорец за купата. Видяха, че могат да спечелят, и това даде обратен ефект. Едва ли не нашите играчи си помислиха, че останалите отбори ще падат сами. В никакъв случай ЦСКА не е слаб, по-скоро има някакъв психологически елемент, заради който не показва максимума от себе си. Не мисля, че отборът е свалил нивото си от есента.
 
- Виждате ли феърплей през пролетта, или старата песен се пее на нов глас?
 
- Да се надяваме, че със заявките от страна на новото старо ръководство на БФС и след оставката на шефа на съдиите нещата ще се подобрят. Дано феърплеят да надделее. Ще поживеем и ще видим.
 
- Стойчо Стоилов обаче заяви по-рано през тази седмица, че Лудогорец използва всякакви прийоми в битката за титлата... Не остава ли усещане, че нищо не се е променило?
 
- Ясно е, че основният конкурент използва всякакви удари под кръста. Не им прави чест. С този манталитет никога няма да имат публика. Вечно ще водят по 10 човека с тях в гостуванията си в Първа лига. ЦСКА затова има фенска маса и затова е голям клуб, защото е играл мъжки и с вдигната глава и в България, и в Европа. Ако това не го разберат, ако искат и на световно първенство да участват, пак ще имат една шепа публика. И Левски е имал добри и мъжки периоди. Затова тези клубове имат фенове в цяла България, не само в София. Редно е в Лудогорец да се замислят по този въпрос. Но това си е техен проблем, не е на ЦСКА.

 

Берое пусна билетите за Пирин

Пропуски могат да се купяк както онлайн, така и каси на eventim

Ботев (Пд) си върна халф

Красиан Колев игра под наем в Хебър

Етър отрече за преговори с нови собственици

Вижте какво съобщиха от Велико Търново

Черно море няма шансове на Герена

Вижте подробности

Официално: Ботев (Пловдив) се раздели с директор

Вижте какво съобщиха „жълто-черните“

Малшанс: България загуби с дузпи финала в Лига на нациите

Националният ни отбор по мини футбол остана на косъм от първия си голям трофей

Бройката на чужденците в елита остава същата

Клубовете са се обединили около идеята, че сегашните правила работят

Караманджуков: Ние и още 4 клуба бяхме за намаляване на отборите в efbet Лига

Спортният директор на Лудогорец коментира срещата в централата на БФС

След срещата в БФС: Efbet лига остава с 16 отбора

Това заяви Филип Филипов в Бояна

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки