Сензациите в пресата: Локо Пд разкарва Везалов през лятото

ЦСКА предупреди Каранга и Малинов

Сензациите в пресата: Локо Пд разкарва Везалов през лятото
„Тема спорт”: Предупредиха Каранга и Малинов
 
Спортно-техническият щаб на ЦСКА е предупредил двама от основните играчи -Каранга и Малинов, да не се поддават на нервите във вечното дерби. И двамата са известни с избухливия си нрав, особено когато преди това са били провокирани. Бразилецът често играе на ръба на позволеното, а вече беше гонен в дерби мач - с Лудогорец в Разград за първенство през ноември (2:1). Тогава обаче вторият жълт и съответно червен картон На Каранга бе измислен. Сигналната лампа за звездата на ЦСКА днес трябва да свети и по още една причина - при нов жълт картон той ще натрупа 9 и ще бъде наказан за два мача. А това означава да пропусне първия двубой с Лудогорец от плейофите, който е във втория кръг. В първия червените ще играят с Верея, ако завършат редовния сезон на върха, или с Ботев Пд, ако останат втори.
По подобие на Каранга и Малинов е известен като кибритлия, като беше изгонен във вечното дерби на 29 април (3:0). Тогава влезе в саморазправа с Прохазка и двамата получиха директни червени картони. Малинов е на два картона от това да натрупа 13, които ще му донесат санкция от цели три мача. Именно халфът от Петрич е футболистът с най-много картони в ЦСКА този сезон - 11 (10 в елита и 1 за купата).
 
"Тема спорт": Локо Пд разкарва и Везалов през лятото
 
Локомотив Пловдив почти сигурно ще се откаже от централния защитник Димитър Везалов. Договорът на бранителя изтича в края на сезона. Той дойде на "Лаута" през юни 2016-а и подписа за 2 години. Откакто Бруно Акрапович пое тима, Везалов е несменяем титуляр, но въпреки това наставникът не смята да го задържи. Затова и наскоро бе привлечен нов централен бранител. Локо Пд подписа с хърватина Юрица Булят (31 г.), който е шампион на Беларус с БАТЕ Борисов за 2017-а. Булят има близо 100 мача за Хайдук Сплит в кариерата си. Тази зима черно-белите договориха и друг качествен централен защитник - нигерийския национал Стивън Езе. Той е с шансове за участие на световното първенство в Русия през лятото. В момента с контузия до края на сезона е Асен Георгиев. Така реално за Везалов няма място в бъдещия състав на смърфовете. Той е един от малкото, които оцелява при чистката след идването на босненския старши треньор.
„Тема спорт”: Димитър Димитров-Херо строява отбора пред телевизора за дербито
 
Всички в Лудогорец ще стискат палци за Левски в днешното дерби с ЦСКА. То започва в 13:00 часа, а мачът на разградчани с Етър е от 18:15 часа. При победа на сините орлите ще имат възможност да дръпнат на върха пред армейците с 6 точки, ако бият болярите. В момента Лудогорец има аванс от 3 точки пред ЦСКА и 13 пред Левски. Старши треньорът на разградчани Димитър Димитров-Херо обмисля да строи всички футболисти пред телевизора, за да гледат на живо вечното дерби. След него отборът ще тръгне за стадион "Ивайло". Там пък домакините очакват сериозен зрителски интерес - около 4000 души. За сравнение мачовете с грандовете ЦСКА и Левски през есента събраха два пъти и половина повече публика.

 

Бабич: Разочаровани сме, заслужавахме равен

Целта е да се спасим, обобщи треньорът на Пирин

Христо Янев: Повратният момент бе, че не наведохме глави

Паузата идва много навреме за нас, обясни наставникът на Ботев Враца

Славия без двамата си тарани на "Колежа"

Загорчич определи групата за визитата

БФС подари осветление на Етър

Тренировъчен терен на "болярите" ще грейне по повод 100-годишнината на клуба

Балкан (Варвара) оттегли жалбата си срещу вписването на Георги Иванов

Така на практика падна и последната пречка

ДРАМА НА ДЪНОТО! Ботев Враца мечтае за спасение (ВИДЕО)

Тимът на Христо Янев с обрат срещу Пирин в Благоевград

Марек и Септември врътнаха 1:1 (ВИДЕО)

Вижте подробности за мача

Илиан Илиев прекроява състава на „моряците“

Вижте подробности

Димитър Илиев преподписа с Локо Пд

Вижте подробности

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки