Гълъбинов и Дженоа озориха, но не спряха Наполи (ВИДЕО)

Лацио се издъни у дома

Гълъбинов и Дженоа озориха, но не спряха Наполи (ВИДЕО)

Наполи победи като домакин Дженоа с минималното 1:0. Възпитаниците на Маурицио Сари срещнаха сериозен отбор, като гостите имаха своите положения, с които можеха дори да спечелят. В състава на Дженоа като титуляр започна българският нападател Андрей Гълъбинов, който престоя на терена през всичките 90 минути. Със спечелените 3 точки, домакините събраха актив от 73 и се доближиха на само 2 от първото място, което се заема от Ювентус.

 

След 11-ата минута, само в рамките на 240 секунди, съперниците си размениха по 2 чудесни положения. Първо Лазович нахлу в наказателното поле отдясно, но стреля до гредата. Домакините отговориха с далечен удар на Дрис Мертенс, преминал до дясната греда. Веднага след това абсолютно същото, но на другата врата, стори и Бертолачи. В ответната атака Лацио по чудо не поведе. Мертенс бе изведен сам срещу вратаря, малко по диагонал, но ударът му излезе в аут. В ситуацията двама негови съотборници чакаха пас на празна врата, но такъв не последва. В 20-ата минута домакините получиха неприятен удар, след като Марек Хамшик трябваше да бъде сменен принудително. В 34-ата минута Гълъбинов изведе чудесно Хилемарк, който пък намери в наказателното поле Пандев. Ударът на последния обаче се отклони в защитник и излезе в корнер. След неговото изпълнение, Споли се извиси и с глава прати топката до лявата греда, като дори се получи оптична измама, че има гол. В 40-ата минута Мертенс намери в наказателното поле Алан, чийто удар от чиста позиция мина над напречната греда. В 44-ата минута Лацио по чудо не поведе. След центриране от корнер, Инсиние засече с глава, но топката срещна лявата греда.

 

В 51-ата минута отново малшансът попречи на Наполи да поведе. Мертенс получи около границата на наказателното поле и без забавяне стреля. Топката обаче срещна лявата греда. В 65-ата минута Дженоа организира бърза контра. Пандев подаде вдясно на Гълъбинов, който намери в наказателното поле Таарабт. Ударът на последния от добра позиция, обаче не затрудни вратаря. Малко по-късно българският нападател стреля неточно от малък ъгъл.

 

В 72-ата минута Наполи поведе. След центриране от корнер, Раул Алвиол засече с глава към далечната греда за 1:0.

 

В заключителните минути Наполи можеше да реши всичко. Милик излезе сам срещу вратаря, но пусна към останалия на празна врата Инсиние. Ударът на последния обаче бе слаб и защитник на гостите изби пред голлинията.

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки