Нешвил разгроми Бъфало и продължи рекордна серия

Вижте всички резултати от тази нощ в НХЛ

Нешвил разгроми Бъфало и продължи рекордна серия
Нешвил разгроми домакина Бъфало с 4:0 и продължи рекордната си серия от 15 поредни мача с точка при гостуване.
 
Вратарят Пека Рине отрази 35 шайби и записа осми "шътаут" за сезона, с което е лидер в класацията през кампанията, както и 51-и в кариерата си.
 
Нешвил има 14 победи в последните си 15 гостувания, а Рине се изравни с Андрей Василевски от Тампа Бей с 40 победи през кампанията. Филип Форсберг се отличи с гол и асистенция, а Майк Фишър, Райън Йохансен и Райън Хартман също се разписаха.
 
Нешвил е лидер в лигата със 106 точки, с 4 повече от Тамба Бей 10 мача преди края на редовния сезон. Това са и първите два отбора през този сезон, които вече си осигуриха място в плейофите за купа "Стенли".
 
Кълъмбъс също направи сериозна крачка към класиране в елиминациите, след като навакса изоставане от 1:3 и надделя над домакина Бостън с 5:4 след продължение, за да запише осма поредна победа.
 
Кам Аткинсън реализира решаващия гол 2:05 минути преди края на допълнителното време. Артьоми Панарин, Томаш Ванек, Сони Милано и Буун Дженър също реализираха, а вратарят Йоонас Корписало парира 34 изстрела.
 
Райън Донато се отличи с гол и две асистенции за Бостън, който е втори в Източната конференция с 99 точки. Брад Маршанд допринесе с попадение и асистенция, а Райли Неш и Дейвид Крейчи също вкараха.
 
В същото време Джеф Картър реализира втория си гол 34 секунди преди края на продължението, а Лос Анджелис спечели с 4:3 над домакина Минесота. Преди това Дъстин Браун изравни за гостите 47 секунди преди финалната сирена на редовното време. 
 
Дрю Доти се отличи с три асистенции за Лос Анджелис, а вратарят Джонатан Куик направи 24 спасявания за седмата победа в последните 11 мача на тима.
 
В друг мач Роберто Луонго отрази 28 изстрела в родния си град и записа трети "шътаут" за сезона при успеха на Флорида над домакините от Монреал с 2:0. Аарон Екблад и Александър Барков се разписаха, а гостите са на 3 точки от позиция за спечелване на "уайлд кард" за плейофите от Източната конференция, като имат и два мача по-малко.
 
Оливер Екман-Ларсон пък вкара гол номер 100 в кариерата си в лигата, а вратарят Анти Раанта спаси 42 удара, при успеха на Аризона с 5:2 над гостуващия Калгари. Екман-Ларсон стигна до трицифрената граница 3:41 минути преди края, а след това добави и попадение на празна врата. 
 
Макс Доми се отчете с два гола и асистенция за успеха на домакините, които се измъкнаха от дъното на класирането в лигата и вече имат точка повече от последния Бъфало.
 
Резултати в мачовете от редовния сезон в НХЛ:
 
Бостън - Кълъмбъс 4:5 след продължение
Бъфало - Нешвил 0:4
Монреал - Флорида 0:2
Минесота - Лос Анджелис 3:4 след продължение
Аризона - Калгари 2:5
 
Лидери в отделните дивизии:
 
Източна конференция:
 
Атлантическа дивизия: Тампа Бей 102 точки, Бостън 99, Торонто 93
дивизия Метрополитън: Вашингтон 89, Питсбърг 87, Филаделфия 85
 
Западна конференция:
 
Централна дивизия: Нешвил 106, Уинипег 96, Минесота 90
Тихоокеанска дивизия: Лас Вегас 97, Сан Хосе 89, Лос Анджелис 86

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки