СЕНЗАЦИОННО: Ивайло Петев се разделя с Омония

Вижте какво заяви бившият селекционер на България

СЕНЗАЦИОННО: Ивайло Петев се разделя с Омония

Бившият селекционер на националния ни отбор Ивайло Петев вече не е треньор на Омония (Никозия), съобщи Sportal.bg.

Треньорът напуска кипърския гранд само три месеца, след като пое "детелините" през декември 2017 година, а малко преди това да стане ясно даде интервю пред колегите от БЛИЦ, в което разкри за сериозни търкания с шефовете и дори намекна за черно тото:

- Г-н Петев, има ли напрежение в Омония след негативната серия. В местните медии се появи информация, че утре може да се разделите с клуба?

- Не крия. Има. И то огромно напрежение. Ще бъда директен с вас и няма да спестя нищо. От началото, когато станах треньор на тима, пътят ни беше един и същ на всички – да влезем в шестицата на класирането и да участваме в плейофите. Аз изпълних поставената задача. Но впоследствие шефовете на тима с нищо не показаха, че искат повече. Щом се озовахме в шестицата, започна едно живуркане. Срещу малките отбори играем по един начин, срещу силните – по съвсем друг. Абе все едно различен състав е на терена.

- Вие какво предприехте?
- Веднага отидох при шефовете. Казах им, че някои футболисти играят съмнително. Но не последва никаква реакция от тяхна страна. Феновете на Омония, които обичат до болка тима, обаче не са глупави. Те също усещаха, че нещо се случва. И аз реших да размахам метлата. Тримата най-съмнителни футболисти ги изхвърлих от отбора, без да ми мигне окото.

- Кои са те?
- Рафа Лопеш, Алекс Соареш и Маргаса. И тримата са португалци, но последният има кипърски паспорт. Но знаете ли какво се случи?

- Какво?
- Ръководството ги върна в тима. Без да ми обясни защо. Направо обезумях. Да, те сега са отново в състава, но търкат пейката. Твърдо и упорито. Тренират за здраве, защото не ги пускам даже и да помиришат тревата.

- Вие кога усетихте, че тези тримата играят не по правилата?
- Първо получих сигнал от други момчета от тима. Те ме предупредиха, че португалското трио действа съмнително. Първоначално не вярвах, но след това започнах да се убеждавам, че има нещо гнило в действията им. Първо взех да ги сменям по време на мачовете и така записахме две победи  навън срещу силни отбори – 3:2 с АЕЛ и 2:1 с Анортозис. Като ги извадих, заиграхме като хората и спечелихме. Те и феновете усещаха какво се случва. И даже и фенове на други отбори, което е най-ужасяващото. Давам ви пример. Гостуваме в един мач, а публиката на местния тим взе да скандира: „Петев, пусни Маргаса, пусни Маргаса”. И се смеят. Пълен резил. И след като отпаднахме от турнира за Купата на Кипър, окончателно им посочих вратата, но както вече ви споменах, босовете ги върнаха. Ръководството трябваше да застане зад мен и зад привържениците ни. Вместо това незнайно защо върнаха тримата португалци обратно в тима. Това ме кара да мисля, че те имат някакви тайни взаимоотношения. Че нещо са правили и преди.

- За черно тото ли намеквате?
- За черно ли, за бяло ли, вие се сещайте... Само ще ви кажа едно – на славния тим на Омония в момента му е останало само името... Но това не е всичко. Аз имам съмнения в още трима от отбора. И ще видим какво ще се случи.

- Утре ви предстои среща с шефовете на клуба. Има ли вероятност да ви уволнят?
- Има много вероятности – да ме уволнят, сам да си тръгна или да остана. Но последният вариант е най-минимален. Довечера ще се видя с част от най-върлите фенове. Ще чуя и тяхната позиция. На 14 април трябваше да се избира ново ръководство на клуба по настояване на запалянковците. Но босовете отложиха избора за юни. Вероятно сега ще се опитат да си измият ръцете с мен, което няма да е морално.

- Какво ще кажете на шефовете утре?
- Ще им кажа много истини и ще ги заболи. В очите ще им го кажа, не че съм им го спестявал до момента. Но сега ще бъда още по-краен, което вероятно ще доведе до раздяла между нас.

- Май съжалявате, че през декември поехте Омония?
- Ами изглежда е така. Ако не бях аз, трудно щяха да влязат в шестицата и да си въртят игричките. До моето идваме тимът нямаше три поредни победи цели 330 дни. Представяте ли си? Но под мое ръководство нещата се промениха положително. После обаче всичко тръгна отново надолу. Освен това футболистите не са получавали трети месец заплати. Е, за какво говорим? За капак и съдийството се е променило. При предния ми престой в Кипър, когато бях начело на АЕЛ, реферите се справяха. Сега е страшно. Ще ви пратя снимки, за да видите какви засади се отсъждат. Нашите арбитри, от които всички клубове и фенове се жалват, са  класа в сравнение с тукашните. Шампионска лига са! Изобщо, нещата в Кипър са се променили. Тук действа законът на джунглата – големият яде по-малкия.
Де Хеа отново е опция за Реал Мадрид

"Белия балет" ще търси нов вратар за новия сезон

Киеза си промени мнението, преподписва с Ювентус

Смяташе се, че крилото ще напусне торинци след края на сезона

Атлетико Мадрид вдигна Гризман на крака

32-годишният французин поднови тренировки

Байерн Мюнхен изкушава вундеркинда на Милан

Франческо Камарда все още не е подписал професионален договор с "росонерите"

Канаваро: Ще тренирам Наполи и за без пари

Световният шампион с Италия призна, че това е неговата мечта

ФИФА и УЕФА са притеснени от случващото се в Испания

Прокуратурата все още разследва случая "Рубиалес"

Слух от Испания: Барселона се пробва за Ерлинг Холанд?

Каталунците с изненадваща трансферна цел

Манчестър Юнайтед активира клаузата на Бремер

"Червените дяволи" искат да подсилят защитата си с бразилеца

Интер преподписва с Индзаги след края на сезона

Специалистът се е устремил към първото си Скудето като треньор

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки