Излъчват пряко и двете контроли на националите

БНТ HD ще предава спарингите с Босна и Херцеговина и Казахстан

Излъчват пряко и двете контроли на националите

На 23 март (петък) от 19:00 часа пряко от „Лудогорец Арена“ в Разград БНТ HD ще покаже приятелския мач на българския национален отбор по футбол срещу тима на Босна и Херцеговина.

Последната среща между двата тима бе през 2008 г., когато националите ни, под ръководството на Пламен Марков, записват победа с 2:1. И двете точни попадения са дело на Димитър Бербатов.

Селекционер на националния отбор по футбол на Босна и Херцеговина е  футболната легенда Роберт Просинечки, който има в актива си участия на 3 световните първенства (1990, 1998 и 2002 г.) и три отбелязани гола по време на шампионата на планетата за националния отбор на Хърватия.

В състава на националния отбор за мача срещу България са определени 24 футболисти, сред които и трима вратари. Един Джеко е голмайстор номер 1 в историята на босненския национален отбор, а нападателят на „Рома“ има всички шансове да се превърне и в играча с най-много мачове с националната фланелка на своята страна. За поредния му рекорд са необходими само още 5 срещи. Миралем Пянич, Сеад Колашинац и Ермин
Бичакчич са другите разпознаваеми имена за европейския футбол, които фигурират в състава за срещата с България.

Националният селекционер по футбол Петър Хубчев пък обяви имената на 23-мата състезатели, с които ще разполага за мачовете срещу Босна и Херцеговина и в следващата среща, на 26 март, срещу отбора на Казахстан. 

„В защита селекционерът на националния ни тим Петър Хубчев изглежда най-последователен в решенията си, защото за отбраната ни в предстоящите приятелски срещи с Босна и Херцеговина и Казахстан отново ще се грижат Николай Бодуров, Васил Божиков, Страхил Попов, Божидар Чорбаджийски и Цветомир Панов“ – уточнява журналистът на обществената телевизия Стефан Георгиев, който ще коментира за зрителите на БНТ двете футболни срещи и обръща внимание на футболистите от родното първенство, които ще имат възможността да се изявят на международен терен  - сред тях Радослав Кирилов от „Пирин“, Иван Минчев от „Славия“, Мартин Райнов от „Берое“, Тодор Неделев от „Ботев Пловдив“, както и играчите на ЦСКА Кирил Десподов и Станислав Манолев.

Националният тим на средноазиатската държава ще излезе на терена под ръководството на най-добрият треньор на България за 2017 година - Станимир Стоилов, който е новият селекционер на Казахстан.

Футболната среща срещу отбора на Казахстан ще се играе на 26 март (понеделник) на неутрален терен – в унгарския град Фелчут и ще бъде предавана пряко от 19:00 часа по БНТ HD.

Чочев преди Танзания и Азербайджан: Няма слаби съперници

Халфът на Лудогорец остана трети в анкетата "Футболист на годината"

Десподов: Тази награда е огромна чест (ВИДЕО)

"Печеля за трета година, което значи, че има градация в представянето ми", заяви той

Локо София играе контрола с националите до 21 години

Проверката ще е на 21-ви март

Левски ще продължи с победите и след паузата

Вижте подробности

Националите ни с първо занимание преди Танзания

Илиан Илиев вече събра избраниците си на базата в "Бояна"

ЦСКА 1948 се похвали с още един младежки национал

Вижте подробности

Ето кога Билал Бари се връща в игра

Контролата със Спортист (Своге) е в събота

ЦСКА без контрола в паузата на шампионата

Вижте подробности

Крумовград за Гонзо: Вярваме, че ще върне успехите на българския футбол

Вижте какво написаха от клуба

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки