Монтана на финал? ОК, само го кажете!

Защо една лелка със спомагателни функции отряза главата на ЦСКА

Монтана на финал? ОК, само го кажете!

Монтана е много симпатичен тим, с още по-симпатичен треньор - Даниел Пеев. Напълно заслужи мястото си на полуфиналите във волейболната Супрелига. Единствен приключи 1/4-финалната серия в два мача (2-0 победи срещу Добруджа). Разполага с дълга пейка и двама много талантливи чужденци в лицето на руснаците Константин Абаев и особено Кирил Клец. 

 

Това, което се случи в първия мач от Топ 4 с ЦСКА обаче беше грозно. И не говорим само за ситуацията при 11:9 за Монтана в тайбрека.
 
Това беше моментът, в който чашата преля. „Червените“ бяха рязани през цялото време. „Без видео чалъндж мачът щеше да е 3:0 за съперника", обяви треньорът на столичани Сашо Попов след срещата. Ще го потвърдят и много безпристрастни волейболни специалисти. Факт е, че ЦСКА спечели голям процент от обжалванията. Лайсмените развяваха байряка в грешна посока (предимно в ущърб на гостите) четири гейма, за да дойде подигравката в тайбрека.
 
Вината във въпросната ситуация не беше толкова на главния рефер Ивайло Иванов, колкото на съдийската маса. И по-точно на една лелка, която изпълнява ролята на секретар и се назначава от домакините. Така е по правилник. В средата на разиграването, при 11:9 за Монтана в тайбрека, тя сигнализира за неправилно нареждане на „червените“. Играта обаче не беше спряна, разпределителят вдигна към Кирил Клец, който беше хванат на блок. Съдията първо отсъди точка за тима от северозапада, след което настана жестока разправия. Ивайло Иванов дори слезе от стола и започва да се обяснява като ученичка на Сашо Попов. Диалогът им се чу от зрителите на прякото предаване. След поредица от консултации, мачът продължи със спорна топка, а треньорът на ЦСКА напусна залата, за да не гледа повече как обезглавяват тима му.
 
Обяснението на Даниел Пеев, че който и да е състезател, най-малкото ще трепне при сигнал от масата, не минава, защото отборът му продължи да атакува и реално загуби точката.
 
Никой не може да каже как щеше да завърши мача, ако беше зачетена точката на ЦСКА. Може би Монтана отново щеше да спечели. Няма лошо, казахме го вече, добър отбор са.
 
Неприемливото обаче е, един човек със спомагателни функции да предрешава мача. Особено, когато очевадно не е прав. 
 
Ако са впрегнати всякакви средства Монтана да играе финал, ок. Но да се каже! В противен случай, нека се играе волейбол, пък както се казва, по-добрият да спечели!
 
Владо Николов с призив към феновете на Левски

Вижте какво каза президентът на "сините"

Бленджини обяви състава на България за Лигата на нациите

Вижте 30-те избраници на новия селекционер

Левски удари ЦСКА и е на победа от титлата (ВИДЕО)

„Сините“ биха с 3:1 и са пред първи волейболен триумф от 15 години насам

Контузия приключи сезона на Алекс Николов

Вижте подробности

Марица (Пловдив) е шампион на България за десети пореден път

След успех над ЦСКА

Левски с обрат срещу ЦСКА в първия мач от финалната серия (ВИДЕО)

"Сините" изоставаха с 0:2 гейма, но се окопитиха и победиха

Жените на България до 18 г. поемат към Гърция

Тимът на Антонина Зетова във Втора група

Волейболистките на Левски взеха бронзовите медали

„Сините“ спечелиха малкия финал със Славия

Марица е на победа от 10-а поредна титла

„Жълто-сините“ с втори пореден успех срещу ЦСКА

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки