1,8 млн. евро на година за Попето в Рубин Казан

Българинът дели 47-58 място по заплата в Русия

1,8 млн. евро на година за Попето в Рубин Казан
В Русия публикуваха заплатите на звездите в местното първенство. Сред тях има и българско присъствие и то е на капитана на националния ни отбор Ивелин Попов.
 
Преминалият от Спартак Москва в Рубин Казан нападател взима по 1,8 милиона евро на година.
 
Това му отрежда разделянето на 47-58 място заедно с Ахмед Муса от ЦСКА Москва, съотборникът му Сергей Рижиков, Софиан Хани от Спартак Москва, Алексей Миранчук от Локомотив Москва, Александър Ерохин от Зенит, Дмитрий Полоз от Зенит, Елимир Набиулин от Зенит, Салваторе Бокети от Спартак Москва, както u Антон Шунин от Динамо Москва.
 
Най-добре заплатеният играч в руската лига е Леандо Паредес от Зенит със сумата от 5 милиона евро, втори е Ведран Чорлука от Локомотив Москва с 4,5 милиона евро, а третата позиция е за Бранислав Иванович от Зенит с 4,1 милиона евро.
 
Топ 10 се затваря от Мануел Фернандеш от Локомотив Москва, Куинси Промес от Спартак Москва, Артьом Дзюба от Арсенал, Луис Адриано от Спартак, Александър Кокорин от Зенит, Доменико Кришито от Зенит и Фьодор Смолоб от Краснодар с 2,9 милиона евро.
 
Данните са на Sports.ru, позоваващи се на ръководителите на клубове, спортните директори, треньори, агенти и самите футболисти. Сумите са формирани както от заплати, така и от премии.

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки