Уинипег се добра до плейофите в НХЛ

Вижте всички резултати от тази нощ и класирането в отделните конфедерации

Уинипег се добра до плейофите в НХЛ
Уинипег се наложи над гостуващия Нешвил с 5:4 след дузпи и за втори път в 7-годишната си история се класира за плейофите в Националната хокейна лига. 
 
Марк Шайфли единствен се разписа при наказателните удари, а Кайл Конър се отличи с гол и две асистенции в редовното време за петия пореден успех, с който тимът събра 102 точки.
 
Така Уинипег отново ще играе в елиминациите след сезон 2014/2015, след като през лятото на 2011 година клубът се премести от Атланта. Нешвил остана на върха в лигата със 107 точки преди последните седем срещи от кампанията.
 
Носителят на купа "Стенли" Питсбърг пък постигна ценна победа с 5:4 след продължение над директния съперник в борбата за класиране в плейофите Филаделфия. Брайън Ръст реализира важния гол в 2:25 минута на допълнителното време след подаване на Сидни Кросби.
 
Кросби, Евгени Малкин, Денис Брасард и Патрик Хорнквист реализираха в редовното време, а Джъстин Шулц завърши с три асистенции. Джордън Уийл се отличи с гол и две асистенции за гостите от Филаделфия, а Шон Кутюрие изравни 43 секунди преди края, с което донесе точка на тима си.
 
В същото време Брад Марчанд се разписа в 28-ата секунда на продължението, а Бостън надделя с 2:1 над домакина Минесота и се утвърди на второто място в Източната конференция със 104 точки, само на 2 точки зад водача Тампа Бей.
 
Давид Пастрънак също реализира за гостите, а вратарят Туука Раск отрази 24 шайби. Мику Койву вкара за Минесота, който взе поне точка в пети последователен двубой.
 
Ванкувър надделя с 4:1 над домакина Далас в мача между два от отборите в най-лоша форма напоследък. Рийд Буше се отчете с гол и асистенция за канадците, които спечелиха едва за втори път в последните си десет мача.
 
Тексасците пък нямат победа вече в осем последователни срещи и са в най-лошата си серия от периода 1-20 февруари 1976 година, когато загубиха десет поред.
 
Хампус Линдхолм пък вкара в 1:21 минута на продължението и донесе успеха на Анахайм с 5:4 над домакина Едмънтън. Адам Енрике завърши с две попадения, а гостите спечелиха за пети път в последните си шест мача и заемат третото място в Тихоокеанската дивизия с 91 точки.
 
Първенство на Националната хокейна лига на САЩ и Канада (НХЛ), мачове от редовния сезон:
 
Питсбърг - Филаделфия - 5:4 след продължение
Далас - Ванкувър - 1:4
Уинипег - Нешвил - 5:4 след дузпи
Минесота - Бостън - 1:2 след продължение
Едмънтън - Анахайм - 4:5 след продължение
 
Лидери в отделните дивизии:
 
Източна конференция
Атлантическа дивизия: Тампа Бей 106 точки, Бостън 104, Торонто 97
дивизия Метрополитън: Вашингтон 95, Питсбърг 920, Кълъмбъс 89
 
Западна конференция
Централна дивизия: Нешвил 107, Уинипег 102, Минесота 93
Тихоокеанска дивизия: Лас Вегас 101, Сан Хосе 95, Анахайм 91

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки