Даниела Пандова спечели бронз на Европейското първенство по вдигане на тежести

Българката изпревари двукратната европейска шампионка Джани Паляро

Даниела Пандова спечели бронз на Европейското първенство по вдигане на тежести

Българката Даниела Пандова завърши на трета позиция в категория до 48 килограма на Европейското първенство по вдигане на тежести в румънската столица Букурещ. Дебютиращата на континентален шампионат при жените Пандова постигна двубой от 165 килограма, за да заслужи бронза.

 

Българката беше шеста в изхвърлянето със 71 килограма, но с трети резултат в изтласкването от 94 килограма, заслужи място на почетната стълбичка. Пандова изпревари с 2 килограма в двубоя двукратната европейска шампионка Джани Паляро (Италия), която завърши със 163 килограма след 73 килограма в изхвърлянето и 90 килограма в изтласкването.



Представителката на домакините Елена Рамона Андриеш за първи път стана европейска шампионка със сбор от 179 килограма. Тя беше най-добра и в двете движения със 79 килограма в изхвърлянето и със 100 килограма в изтласкването. Защитаващата титлата си от миналата година Анаис Мишел (Франция) този път остана със среброто със 174 килограма, след като беше втора и в изхвърлянето със 78 килограма, и изтласкването с 96 килограма.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки