Сензациите в пресата: Нови договори за Моци и Марселиньо

Стоилов и Белчев кастрят играчите на ЦСКА

Сензациите в пресата: Нови договори за Моци и Марселиньо
„Тема спорт”: Нови договори за Моци и Марселиньо
 
Ръководството на Лудогорец ще задейства клаузи за удължаване на договорите на двама от основните играчи на тима - централният защитник Козмин Моци (33 г.) и атакуващият халф Марселиньо (33 г.). Двамата имат контракти до 30 юни тази година. Те обаче ще получат предложения за минимум още 12 месеца. Предишният договор на Моци бе до юни 2015-а и през декември 2014-а той преподписа за минимум 3 години. През 2016-а пък Марселиньо удължи своя контракт. Румънецът и бразилецът минават за две от знаковите фигури в най-новата история на Лудогорец. След драмата с дузпите срещу Стяуа през 2014-а и влизането в групите на Шампионската лига Моци получи трибуна на свое име. Марселиньо пък е получил още от сега предложение да остане на работа в клуба, след като реши да сложи край на кариерата си. 
Двама играчи пък ще напуснат Лудогорец през лятото. Договорът на Лукса Саша изтича през юни. Той вече е разговарял с ръководството на разградчани и няма да го удължи. Желанието на Саша е да продължи кариерата си в Израел. Бразилецът вече имал оферти и от Турция и Кипър. Вторият, който едва ли ще остане, е левият бек Александър Василев. През зимата той бе изваден от първия отбор, след като отказа предложените му условия за нов контракт. До момента той тренира индивидуално на базата "Гнездо на орли" в Разград. Василев не е използван дори и в дубъла, след като бе замразен.
 
„Тема спорт”: Стоилов и Белчев скастриха играчите на ЦСКА
 
Играчите на ЦСКА подновиха тренировки вчера след ден почивка. Половин час преди заниманието отборът беше събран в съблекалнята от треньора Стамен Белчев и главния мениджър Стойчо Стоилов, видя репортер на "Тема Спорт". Двамата дръпнаха здраво конско на футболистите, като ги скастриха след загубата от Струмска слава (2:3) в контрола. Критиките обаче не бяха заради крайния резултат, а за поведението на голяма част от играчите в мача. Стоилов и Белчев са заявили, че подобен лежерен подход и подценяване са срам за традициите на клуба и не бива да се повтарят, без значение дали в контрола или официален двубой. Двете водещи спортно-технически фигури на няколко пъти повишиха тон на играчите, като конското продължи малко повече от 15 минути.
Белчев пусна срещу Струмска слава смес от основни футболисти и такива, които получават по-малко минути. Почивка беше дадена на Пинто, Енрике и Каранга. Почти всички играчи на армейците разочароваха, като бракът в действията им бе доста голям, а в офанзивен план бяха създадени твърде малко опасни ситуации.
В сряда към отбора ще се присъединят националите. Манолев, Бодуров и Чорбаджийски, които бяха част от представителната селекция, Десподов беше както при мъжете, така и при младежите, Стойчо Атанасов и Александър Георгиев също бяха с формацията до 21 г. Вратарят Черниаускас пък е бил повикан по спешност в селекцията на Литва за контролата с Армения днес от 18:00 часа.
 
„Тема спорт”: Грудев избира играчи за Берое в Португалия
 
Спортният директор на Берое Валентин Грудев е на скаутска мисия в Португалия. Очаква се той да се върне в близките дни и да направи подробен отчет, който да даде на старши треньора Александър Томаш. На заралии са били предложени няколко играчи от Иберийския полуостров, които Грудев е наблюдавал на живо, за да се убеди в качествата им. В неделя той е гледал двубой от втора дивизия. Спортният директор на заралии е в Португалия от десетина дни. Берое вече работи усилено по лятната селекция. Търси се вътрешен халф, нападател и флангови играч - крило и бек. В близко време се очаква Валентин Грудев да посети Кипър и Румъния. Зелено-белите вече могат да се похвалят с първо ново име. Те са постигнали предварителна договорка с Венцислав Христов. В момента нападателят е част от Верея, като договорът му е до края на сезона. Христов веднъж вече носи екипа на Берое. Левски пък проявява сериозен интерес към крилото на заралии Педро Еуженио, чийто договор изтича през лятото и все още не е подновен.
 
 
„Меридиан мач”: Търсят пост за Ванчо на „Лаута”
 
Треньорът на Локо (Пд) Бруно Акрапович разкри, че е говорил със спортния директор Чавдар Цветков и собственика Христо Крушарски относно бъдещето на Ванчо Траянов. Той е изразил мнение, че такъв човек като македонеца трябва да продължи да бъде ангажиран с клуба и след края на професионалната си кариера. Обсъжда се какъв пост да му бъде предложен, дали като скаут или като част от треньорския щаб.
„Говорихме с него още по време на лагера в Турция. Такъв професионалист като него е богатство за клуба. Аз съм наясно, че и сега нямам по-добри от него на поста, на който играе, но решението бе да се върви към подмладяване и опитваме да развиваме други футболисти. Той ще стане на 40 години през лятото. Аз играх до 42 и го разбирам", каза Акрапович.
Ако Траянов реши да продължи с кариерата си на терена и след края на сезона, той ще трябва да си намери нов клуб.

 

Берое пусна билетите за Пирин

Пропуски могат да се купяк както онлайн, така и каси на eventim

Ботев (Пд) си върна халф

Красиан Колев игра под наем в Хебър

Етър отрече за преговори с нови собственици

Вижте какво съобщиха от Велико Търново

Черно море няма шансове на Герена

Вижте подробности

Официално: Ботев (Пловдив) се раздели с директор

Вижте какво съобщиха „жълто-черните“

Малшанс: България загуби с дузпи финала в Лига на нациите

Националният ни отбор по мини футбол остана на косъм от първия си голям трофей

Бройката на чужденците в елита остава същата

Клубовете са се обединили около идеята, че сегашните правила работят

Караманджуков: Ние и още 4 клуба бяхме за намаляване на отборите в efbet Лига

Спортният директор на Лудогорец коментира срещата в централата на БФС

След срещата в БФС: Efbet лига остава с 16 отбора

Това заяви Филип Филипов в Бояна

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки