Гочето: Класата липсва в тима на Хубчев

Нужни са повече проверки и лагер на националите, допълни спецът

Гочето: Класата липсва в тима на Хубчев
В националния ни отбор по футбол липсва класа и селекционерът Петър Хубчев много добре го вижда.
 
Коментарът пред „България днес" прави легендата Георги Василев, който през 80-те години бе помощник в представителния ни отбор на Иван Вуцов, а след това взе титли с Етър, Левски и ЦСКА.
 
„Трикольорите" постигнаха инфарктен успех срещу Казахстан на Станимир Стоилов след гол в последната секунда на Николай Бодуров.
 
„Лъвовете" не задоволиха с играта си, но победиха с 2:1 на стадион „Панчо арена" във Фелчут, Унгария. Родните национали имаха преднина на почивката, след като Ивелин Попов беше точен от дузпа в 23-ата минута.
 
През втората част селекцията на Станимир Стоилов надигра категорично „трикольорите" и дори заслужаваше да стигне до пълен обрат. Резервата Тунгишбайев изравни в 56-ата минута, а преди това Муртазайев удари гредата и Пламен Илиев трябваше да се намесва.
 
„През първото полувреме нашите стояха по-добре на терена, владееха повече топката и като цяло имаха превес. През второто стана обратното.
 
Трябва да имаме контрол върху играта през цялото време. Лошото е, че няма удари към вратата на съперника. Това показва, че липсва класа у играчите, че не са уверени. Сигурен съм, че Хубчев го вижда това нещо и си прави изводите", смята Гочето Василев.
 
Според специалиста от Бобов дол резултатите от контролите с Босна и Херцеговина и с Казахстан онази вечер не са достатъчни, за да се види истинското лице на представителния ни тим.
 
„Хубчев сега експериментира, изпробва играчи, тактика и други елементи от играта и така трябва да бъде. Но са му нужни колкото се може повече проверки, дори лагер, защото наесен започва новият формат Лига на нациите, където няма да има възможности за експерименти", твърди още Василев. 

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки