Без Каранга ЦСКА прегази Ботев и продължава гонитбата за титлата (ВИДЕО+СНИМКИ)

"Армейците" запазиха изоставането си от Лудогорец на само три точки

Без Каранга ЦСКА прегази Ботев и продължава гонитбата за титлата (ВИДЕО+СНИМКИ)

ЦСКА победи с 4:1 Ботев (Пловдив) в първия мач от плейофите на първата шестица в Първа професионална лига и започна по перфектен начин втората част от сезона.

На стадион "Българска армия" головата серия за домакините започна с автогол на "канарчетата", а малко преди почивката авансът на "армейците" вече беше 2:0. 

Срещата започна по-активно за ЦСКА, които още в 7-та минута можеха да поведат, но Тиаго не стреля точно малко преди точката за дузпата. В 15-та Манолев пробва удар от воле по диагонал, но топката отново мина встрани. Само три минути след това Бланко излезе на чиста позиция в наказателното поле, но ударът му беше париран от Чворович. 

Стражът на гостите отново беше на висота в 26-та, след като Бланко стреля с глава след корнер, но вратарят спаси с невероятен рефлекс. В 35-та минута дойде и първото по-сериозно положение за Ботев, след като Неделев отправи истински снаряд от около 25 метра, който прелетя много близо до вратата на Черниаускас. 

След нов натиск на ЦСКА се стигна до 40-та минута, когато Тиаго центрира от наказателен удар и Пламен Димов  не успя да изчисти топката, като вместо това я прати в собствената си мрежа за 1:0. 

В първата минута на добавеното време пък Раул Лое успя да удвои, след като засече отблизо остро центриране от статично положение и даде солиден аванс за "армейците" на почивката.

След подновяването на играта съотношението на силите се запази и се стигна до 52-та минута, когато ЦСКА направи аванса си класически след комичен гол. Серкан Юсеин не успя да изчисти с гръб добре топката малко пред наказателното си поле и скочилият Тиаго успя да парира удара, който се превърна в падащ лист над Чворович, който не успя да се намеси и така за трети път трябваше да вадик кълбото от мрежата си. 

Ботев все пак успя да върне едно попадение в 85-та минута, след като влезлият като резерва Стивън Петков се възползва от грешка на Дюлгеров и сам срещу Черниаускас не сгреши. Въпреки това, в третата минута на продължението Жан Бланко се възползва от добър пробив на Джеси и успореден пас на гол линията, който той превърна в гол за 4:1. 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки