Гард на Голдън Стейт приключи в болница мача със Сакраменто

Бостън спечели дербито в Атлантическата дивизия на НБА срещу Торонто

Гард на Голдън Стейт приключи в болница мача със Сакраменто

Гардът на Голдън Стейт Патрик Маккоу падна лошо на ръката си, подпрян от тялото на Винс Картър по време на мача със Сакраменто, след което беше откаран в болница с линейка и на носилка.

41.8 секунди след началото на третата част на мача Маккоу тръгна да бележи кош от началната линия с успореден пробив и вкара, но при падането Картър подложи тялото си. Играчът на Уориърс загуби равновесие и падна с гръб, като подложи ръката си, която обаче се обърна в лакътя. След това играчът беше транспортиран в ЮС Дейвис Медикал Сентър, за да му бъдат направени по-нататъшни изследвания.

Зловещото беше 10-минутната агония на младежа, а публиката просто беше затихнала. Картър опита през цялото време да покаже, че е действал неволно и по-скоро инцидентът е случайност, като не спря да стои до момчето от противниковия отбор. Кевин Дюрант вкара 27 точки и взе 10 борби за победителите, като напарви и пет асистенции при първия си цял мач, след като имаше травма в ребрата. Дюрант се върна в мача с Милуоки в четвъртък, но не го изкара целия. След днешната победа със 112:96 Голдън Стейт за момента е на 2-о място в Западната конференция с 55 победи, но тимът е шампион на Тихоокеанската дивизия.

Бостън спечели дербито с Торонто в Атлантическата дивизия като гост, като победи със 110:99. Маркъс Морис вкара 25 точки и взе 9 борби за Селтикс. Джейсън Татъм добави 24 точки за победителите, които все още имат шанс да оглавят Конференцията, тъй като изостават на два успеха от днешните си съперници. И двата отбора имат по 6 мача до края на редовния сезон, като в сряда се срещат един срещу друг за последен път в Торонто. ДеМар Де Роузън вкара 32 точки за Торонто, а също така спечели 7 рибаунда и също толкова асистенции тръгнаха от него. Серж Ибака приключи мача с 15 точки и 10 борби за Раптърс.

Лидерът в Югоизточната дивизия Вашингтон отнесе Шарлът със 107:93 като домакин, а Джон Уол вкара 15 точки и подаде 14 асистенции в първата си среща от два месеца насам. Ото Портър пък наниза 26 точки и също така взе 11 топки под кошовете, за да помогне на тима си да вземе четвърта квота за плейофите в последните пет сезона. Брадли Бийл отбеляза 22 точки за Уизардс, както и 6 от осем опита от тройката.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки