Бостън загуби от Флорида в последния мач от редовния сезон в НХЛ

Вижте всички двойки в плейофите

Бостън загуби от Флорида в последния мач от редовния сезон в НХЛ
Бостън загуби с 2:4 от гостуващия Флорида в последен мач от редовния сезон в Националната хокейна лига (НХЛ) на САЩ и Канада и не успя да пребори Тампа Бей за първото място в Източната конференция.
 
Тимът остава на втора позиция със 112 точки в 82 мача. За Флорида точни бяха Хенрик Боргстрьом, Франк Ватрано, Максим Мамин и Евгений Дадонов. За Боргстрьом това е първи гол в НХЛ, а Дадонов се разписа за 28-и път от началото на сезона.
 
За Бостън попаденията отбелязаха Дейвид Бейкс и Давид Пастрънак. Бейкс има 14 гола този сезон, а Пастрънак - 35 попадения. Туука Ракс направи 22 спасявания за Бостън.
 
В първия кръг на плейофите, които започват на 11 април, Бостън ще играе срещу Торонто, а Тампа Бей среща Ню Джърси. Флорида остана на девето място и не се класира за плейофите.
 
Шампион в редовния сезон стана Нешвил, който за първи път в своята история получи "Президентс трофи" с рекордните за отбора 53 победи и 117 точки.
 
Другите двойки в плейофите са Нешвил - Колорадо, Лас Вегас - Лос Анджелис, Уинипег - Минесота, Анахайм - Сан Хосе, Вашингтон - Кълъмбъс и Питсбърг - Филаделфия.
 
Последна среща от редовния сезон на Националната хокейна лига (НХЛ) на САЩ и Канада:
 
Бостън - Флорида - 2:4
 
Лидери в отделните дивизии:
 
Източна конференция
Атлантическа дивизия: Тампа Бей 113, Бостън 112 , Торонто 105
дивизия Метрополитън: Вашингтон 105, Питсбърг 100, Филаделфия 98 
 
Западна конференция
Централна дивизия: Нешвил 117, Уинипег 114, Минесота 101
Тихоокеанска дивизия: Лас Вегас 109, Анахайм 101, Сан Хосе 100

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки