Мексико Сити приема отново световното за бездомни хора

Тазгодишният световен шампионат ще се проведе от 8 до 15 ноември

Мексико Сити приема отново световното за бездомни хора

 Тази година Мексико Сити за втори път ще бъде домакин на световното първенство по футбол за бездомни хора. Новината съобщи Райън Маки, изпълнителен директор на Фондация „Homeless World Cup“, която е носител на правата за турнира. Столицата на Мексико прие десетия юбилеен мондиал за хора в неравностойно положение през 2012 година, когато дебют в състезанието направи и българския „Отбор на надеждата“. 

 
Тазгодишният световен шампионат ще се проведе от 8 до 15 ноември и както преди 6 години ще бъде финансиран от Фондация „Телмекс“, която е собственост на един от най-богатите хора на планетата - мексиканския милиардер Карлос Слим. В надпреварата ще се включат повече от 500 състезатели от над 40 страни. Очаква се турнирът да бъде наблюдаван на живо от над 200 000 души в рамките на осемте дни, в които мачовете от мондиала ще се играят на един от най-големите площади в света – „Цокало“. Прогнозата е още няколко милиона зрители да проследят събитието и онлайн. 
 
„Отбор на надеждата“ вече получи покана за участие в шампионата при мъжете, а тимът ще бъде воден от футзалния специалист Борислав Фердинандов. Първият селекционен турнир за определяне на националния състав, който ще представя България в Мексико Сити, ще се проведе на 12 май в спортната зала в столичния квартал „Челопечене“.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки